Jak se ze strážníka stane bankovní lupič

Z bývalého strážníka ostravské městské policie udělala vášeň k hracím automatům ozbrojeného lupiče.

U městské policie sloužil jedenáct let. Vášeň pro automaty z něho udělala ozbrojeného lupiče. S obvazem přes obličej a s nožem v ruce za uplynulý rok několikrát přepadl banku a hernu ve Výškovicích. Říkalo se mu Mumie.
„Patřil mezi bezproblémové strážníky,“ řekla o něm mluvčí městské policie Vladimíra Zychová. Jak Sedmička zjistila, šlo o strážníka z Frýdku-Místku, který pracoval v Ostravě. Na to, jaký to byl vlastně člověk, pátrala i mezi jeho bývalými kolegy. „Byl jako každý jiný, spíš tichý a nenápadný. Ale hodně si půjčoval peníze, takže se povídalo, že asi hraje automaty,“ říká jeden z nich. Celou výplatu prohrál za jediný den. „Nakonec prodal z bytu všechno, co se dalo. Skleničky nebo různé drobnosti. Šel třeba prodat dva skaláry z akvária, za které dostal třicet korun,“ uvedl kriminalista Radim Bena.
„Že vtrhne s nožem v ruce do banky, by mě ve snu nenapadlo. Asi jsme ho moc neznali. Je pravda, že moc kamarádů mezi strážníky neměl,“ dodává jeho bývalý kolega.
Hráčská vášeň ho připravila o všechno. „Byl na tom psychicky špatně. Hodně dluhů a nikoho blízkého, komu by se svěřil. Když jsme k němu přišli, v bytě nebylo téměř nic. Ale našli jsme, co jsme potřebovali - kukly a kuchyňský nůž,“ konstatoval Bena. Nůž, kterým ohrožoval při přepadení banky ženu s jedenapůlletým dítětem v náručí.