Jan Kolařík: Srážejí nás hloupé góly

Hokejisté Frýdku-Místku jsou ve druhé lize zatím třináctí. Útočník Jan Kolařík však věří, že se tým v soutěži zachrání.

Frýdecko-místečtí hokejisté po nepovedené loňské sezoně příliš dobře nezačali ani tu letošní. V prvních osmi zápasech dokázali vyhrát jen dvakrát. S pouhými šesti body se krčí na třináctém místě. „Velmi špatný začátek. Nedáváme góly,“ říká frýdecko-místecký útočník Jan Kolařík. Dvě výhry, z toho jedna až na trestná střílení, je hodně málo.
Sezonu jsme nezačali vůbec dobře. Po vítězství s Břeclaví jsme prohráli v Prostějově, kde se od nás ale žádný zázrak nečekal. A taky to tak dopadlo. Hodně nás ale srazila následná porážka 6:7 doma s Uničovem. K duelu jsme rozhodně nepřistoupili tak, jak jsme měli. Od té doby se to s námi táhne.

V Šumperku jste ale překvapili. Z ledu jednoho z favoritů soutěže jste přivezli cenný bod.

Pokud nás zápas s Uničovem srazil, tak ten v Šumperku by nás mohl postavit na nohy. Naší velkou slabinou je zatím koncovka. Neproměňujeme šance, ze kterých bychom měli střílet góly. V Šumperku jsme byli druhou a třetí třetinu lepší. S trochou štěstí jsme tam mohli dokonce vyhrát.

Vy jste se dokonce blýskl hattrickem. Vedete kanadské bodování týmu. Jste ale zatím jediný, kdo se takhle prosazuje. Proč?

Těžko říct. Nejspíš to bude i tím, že v podstatě každý zápas hrajeme v jiném složení. Někdy nám přijdou pomoct kluci z Vítkovic, jindy zase ne.

Po výhře nad nováčkem z Uherského Hradiště jste se odlepili ode dna tabulky.

A snad už to teď bude lepší a lepší. Konečně jsme odehráli zápas, ve kterém jsme nedostali hloupé branky, které nás v předešlých střetnutích hodně srážely.

Se kterým spoluhráčem si na ledě nejvíce rozumíte?

Myslel jsem, že celou sezonu odehraju s Ivo Mockem. Ten ale odešel do Ameriky. Potřebuju k sobě do lajny bojovníka, který se vždycky dokáže vrátit, protože obranná hra nepatří k mým přednostem. A taky potřebuju někoho, kdo mi bude vytvářet šance, ze kterých budu moct střílet góly.

Máte hodně mladé družstvo. V čem byste mohli předčít vaše soupeře?

Hlavně nasazením, bojovností a dobře pracující obranou. Vždycky si nějaké šance vytvoříme, ale doplácíme na to, že dostáváme hodně gólů.

Jakého umístění byste letos chtěli dosáhnout?

Určitě nemáme ambice a ani tým na play-off. Ale Valašské Meziříčí nebo Uničov jsou na naší úrovni. Pokud je ve vzájemných zápasech porazíme, věřím, že se vyhneme skupině o udržení a skončíme nejhůře dvanáctí.

Už jste okusil i českou nejvyyšší soutěž. Nechcete se do ní vrátit?

Jsem ještě mladý. Letos chci především hodně hrát, protože loni jsem odehrál jen tři zápasy. Důležité je udělat dobrou sezonu tady ve Frýdku-Místku.