JLL ocení nemovitosti Atrium European Real Estate v Česku a na Slovensku

Pražská pobočka Jones Lang LaSalle (JLL) bude zajišťovat ocenění portfolia maloobchodních nemovitostí společnosti Atrium European Real Estate, která vlastní nákupní centra ve střední Evropě. JLL bude mít na starosti ocenění 98 retailových center v Česku, zahrnující supermarkety, hypermarkety, retailové parky a nákupní centra, z nichž k nejvýznamnějším patří Atrium Flóra v Praze, a tři maloobchodní nemovitosti na Slovensku. Oznámila to JLL.

„Zahájili jsme spolupráci s Jones Lang LaSalle, protože pravidelně spolupracujeme s profesionály v daném oboru. Oceňujeme hluboké znalosti a zkušenosti jejích poradců. Kromě nemovitostí v České republice a na Slovensku, pro nás tato poradenská společnost zajišťuje tyto služby také v Rusku,“ uvádí generální ředitel Atrium European Real Estate Nils-Christian Hakert. „Věřím, že díky expertíze obou našich týmů (českého a slovenského) se nám podaří navázat dlouhodobou obchodní spolupráci,“ dodává vedoucí oddělení oceňování nemovitostí pražské pobočky JLL Robert Brydone.

Atrium European Real Estate je předním developerem, operátorem a majitelem nákupních center ve střední Evropě. Atrium vlastní nemovitostní portfolio v hodnotě 2,1 miliardy eur, které se skládá ze 155 maloobchodních nemovitostí a nákupních center o hrubé pronajímatelné ploše 1,2 milionu m2. Nemovitosti se nacházejí v Polsku, Česku, na Slovensku a v Rusku. Atrium navíc vlastní pozemky pro development v hodnotě 0,6 miliardy eur. Firma je kótovaná na burzách ve Vídni a NYSE Euronext v Amsterdamu.