Kam za sportem v okolí

Tipy.

Atletika

Středa 15. září
Víceboj – závod dětské atletické ligy na stadionu na Sokolském ostrově. Začátek je v 16 hodin a přihlásit se může kdokoliv. Nejen registrovaní atleti.

Hokej

Pátek 10. září
Extraliga junioři, 1. kolo: HC České Budějovice – Pardubice od 17 hodin. Extraliga starší dorostenci. 3. kolo: HC České Budějovice – Písek od 18 hodin na druhé ledové ploše Budvar arény.
Neděle 12. září
Liga mladší dorostenci, 2. kolo: HC České Budějovice B – Kobra Praha od 12 hodin.
Pondělí 13. září
Přátelsky muži: HC Mountfield – Písek od 17.30 hodin.

Jachting

Pátek 10. září
Závod Babí léto – mistrovství Česka lodní třídy Flying Dutchman na lipenské přehradě v Černé v Pošumaví. Začátek v 10 hodin. Závod je vypsán jako třídenní. Pokračuje v sobotu v 10 hodin a dokončení bude v neděli v 10 hodin.
Sobota 11. září
Borůvková regata v Lipně nad Vltavou. Závod lodních tříd Cadet, Optimist, Splash a Laser na lipenské přehradě v Lipně nad Vltavou. Začátek v 10 hodin. Závod je vypsán jako dvoudenní. Dokončení v neděli v 10 hodin.

Florbal

Pátek 10. září
Přátelsky muži: FBC United České Budějovice – Soběslav od 20 hodin ve sportovní hale.

Parkúr

Sobota 11. září
Závody v Plané u Českých Budějovic v parkúrovém skákání pro všechny koně. Začátek první soutěže v osm hodin. Závodit se bude v drezuře, v kostýmovém parkúru, v parkúrech 50 cm, 60–70 cm, 80–90 cm a ve skoku mohutnosti.

Fotbal

Sobota 11. září
Česká fotbalová liga, 6. kolo: SK Dynamo České Budějovice B – Ovčáry od 10.15 hodin. Krajský přebor muži, 6. kolo: Roudné–Lažiště, Jankov–Hluboká, oba od 17 hodin. I. A třída muži, 4. kolo: Bavorovice – Loko České Budějovice od 10 hodin, Borovany–Soběslav od 10.15 hodin, Kamenný Újezd – Slavia České Budějovice, Dobrá Voda – Dačice, Hrdějovice–Lišov, vše od 17 hodin. I. B třída muži, 4. kolo: Mladé–Křemže, Srubec–Loučovice, Trhové Sviny – Olešnice, Ledenice–Slavonice, vše od 17 hodin. Okresní přebor muži, 4. kolo: Nové Hrady – Roudné B, Nemanice–Sedlec, oba od 17 hodin. Krajský přebor ženy, 2. kolo: Koloděje nad Lužnicí – Mokré od 13 hodin.
Neděle 12. září
Krajský přebor muži, 6. kolo: Kaplice–Čížová, Český Krumlov – Čkyně, oba od 17 hodin. I. B třída muži, 4. kolo: Jankov B – Kaplice B od 17 hodin. Okresní přebor muži, 4. kolo: Loko České Budějovice B – Vltava České Budějovice B od 15 hodin, Hluboká nad Vltavou B – Čtyři Dvory B, Lišov B – Hrdějovice B, Dolní Bukovsko – Týn B, Rudolfov B – Horní Stropnice, vše od 17 hodin.

Cyklistika

Sobota 11. září
Časovka do vrchu Český Krumlov – Kleť. Čtrnáctý závod JAL v České Krumlově. Intervalový start bude od 11 hodin dopoledne za vlakovým nádražím.

Házená

Sobota 11. září
I. liga ženy, 1. kolo: Loko České Budějovice – Olomouc juniorky od 17 hodin v hale v Suchém Vrbném. I. liga ženy, 1. kolo: Loko České Budějovice – Olomouc od 15 hodin.

Volejbal

Čtvrtek 9. září
Mezinárodní volejbalový turnaj mužů v Českých Budějovicích ve sportovní hale. VK České Budějovice – Jastrzebie od 10 hodin, Jastrzebie–Zlín od 14 hodin a duel Innsbruck–Jastrzebie bude na poslední zápas navazovat.
Pátek 10. září
Mezinárodní volejbalový turnaj mužů v Českých Budějovicích ve sportovní hale. Zlín–Innsbruck od 10 hodin a zápasy Zlín–Innsbruck a Innsbruck – VK České Budějovice budou na sebe navazovat.

Plavání

Čtvrtek 9. září–středa 15. září
Plavecký stadion je otevřený v pondělí od 10 do 21.45 hodin, v úterý až pátek od 7 do 21.45 hodin a o víkendu od 10 do 19.45 hodin.