Když se na vás zazubí tyranosaurus rex

Hned vedle O2 areny je brána do světa, kde vládnou dinosauři.

S otevřenými tlamami vítají v dinoparku návštěvníky dva osmimetroví ještěři tyranosaurus rex. Dvoutunové kolosy vynesl na střechu obchodního centra Harfa ve Vysočanech vrtulník.
V parku pak lidé najdou dalších padesát modelů druhohorních ještěrů, a to výhradně v životních velikostech.

„Tři desítky z nich jsou pohyblivé, robotické. Umějí hýbat krkem, tlamou i ocasem. Někteří na příchozí mrknou, jiní na ně i doslova dýchnou,“ slibuje manažer parku Lukáš Milota.

Čerstvě otevřený dinopark vyrostl na střeše obchodního centra Harfa, v sousedství stanice metra Českomoravská. Na malé i velké návštěvníky tu čeká pouštní krajina se stádem stegosaurů, ocitnou se vedle dvacetimetrového apatosaura u bahenního jezírka a skrz tunel času projdou do jiné doby, do pavilonu se skutečnými artefakty z druhohor. „Ve vykopávkovém centru najdou návštěvníci vystavené originály zkamenělin, zapůjčené z plzeňského muzea,“ popisuje Milota.

Na malé vědce pak čeká paleontologické hřiště, kde je skryta kostra obřího stegosaura. V parku nechybí ani havarovaný vrtulník, s dravým compsognathusem v kabině. Fanoušci dinosaurů najdou v dinoparku i prodejnu suvenýrů a nové 4D kino. Vstup do něj je součástí vstupenky. „Kino má pohyblivou podlahu a imitátor větru,“ dodává manažer parku.