Komik si změnil jméno na Hugo Boss, aby vytrestal módní dům

Britský komik Joe Lycett si nechal oficiálně změnil jméno na Hugo Boss.

Britský komik Joe Lycett si nechal oficiálně změnil jméno na Hugo Boss. Zdroj: Profimedia.cz

Prodejna Hugo Boss.
Prodejna Hugo Boss v Kyjevu
Německé sídlo Hugo Boss
Prodejna značky Hugo Boss v pražské ulici Na Příkopě, kterou provozuje společnost My Fashion.
Prodejna značky Hugo Boss v pražské ulici Na Příkopě, kterou provozuje společnost My Fashion.
7
Fotogalerie

Britský komik Joe Lycett si nechal oficiálně změnit jméno na Hugo Boss. Reaguje tak na aktivitu stejnojmenného módního domu, jenž tlačí na malé firmy a organizace, které používají v názvu slovo boss, aby je odstranily.

Lycett na Twitteru vyzval luxusní oděvní společnost, aby stáhla své požadavky na přejmenování malých firem, které jí nikterak nekonkurují včetně například pivovarské společnosti Swansea Boss Brewing. Rebranding by je totiž vyšel na obrovské peníze. Zprávu uvedl britský server The Independent.

„Společnost Hugo Boss, která má obrat přibližně 2,7 miliardy dolarů, zaslala dopisy se svými požadavky řadě malých podniků a charitativních organizací, které používají slovo boss nebo jemu podobné včetně malého pivovaru ve Swansea,“ napsal Lycett na Twitteru s tím, že se sám nechal oficiálně přejmenovat na Hugo Boss. Všechny mé budoucí výroky již nebudou od Joe Lycetta, ale od Huga Bosse, doplnil.

Změnu jména bude řešit v nové epizodě své show na kanálu Channel 4, ve které bojuje za práva britských spotřebitelů.

Zpráva se setkala s podporou od jeho příznivců včetně zmíněného pivovaru Boss Brewing, který jeho krok označil za úžasnou podporu.

Značku se slovem Boss v názvu má i vydavatelství známého českého rappera Vladimira 518 Bigg Boss. „S tím jsme se zatím nesetkali. Obecně si ale myslím, že na slova by nikdo neměl mít právo,“ říká umělec.

Sám řešil podobnou věc. Když pojmenoval vydavatelství slovem Bigg se dvěma písmeny g s ambicí se odlišit, zjistil, že pod stejným názvem běží v indické televizi reality show Bigg Boss.