Krejčíř: Chci trénovat dál

Odvolaný trenér házenkářek Zory Olomouc nakonec v klubu zůstane.

Pouhé tři dny po skončení finálových bojů o titul českého mistra v házené žen byl Lubomír Krejčíř odvolán z funkce trenéra Zory Olomouc. Pro kouče, který přivedl družstvo k zisku tří mistrovských titulů a dvou českých pohárů, to byl šok. Přestože stále cítí křivdu, rozhodl se nakonec v klubu zůstat a v příští sezoně povede dorostenky.

Můžeme se vrátit ke způsobu vašeho odvolání? Vás ta informace šokovala, zatímco vedení tvrdí, že jste o něm věděl už delší dobu… Rozhodně jsem o tom nevěděl dlouhodobě. Ale něco se dalo vytušit z reakcí předsedy klubu Růžičky. Byly to spíše náznaky, takže jsem si o informaci, co se mnou bude, vyloženě řekl. Chtěl jsem to vědět, abych mohl reagovat na další nabídky, které jsou samozřejmě časově omezeny. Zavolal jsem vedení klubu a dozvěděl se o svém odvolání.

Přinejmenším navenek působí zvláštně, když je trenér vyhozen poté, co družstvo přivedl k vítězství v českém poháru a do finálových bojů o mistrovský titul… Co k tomu říct? Já jsem samozřejmě chtěl v Zoře pokračovat. Vedení mi nabídlo funkci sportovního ředitele, kterou zvažovalo zřídit, ale nakonec k tomu stejně nedošlo. A já chci ještě nějaký rok trénovat. Je mi dvaapadesát, myslím si, že je to optimální věk doplněný zkušenostmi a praxí. Oznámil jsem vedení svůj záměr zůstat v klubu. Odpověděli, že pokud projdeme v lize do finále, není to problém. Pak se ale rozhodli jinak s odůvodněním, že ženský tým potřebuje nový impuls a změnu systému práce.

Týmu prý prospěje nová krev, protože vy ho trénujete už dlouho. Co tomu říkáte? Nechápu to. Pokud se mančaftu daří, má úspěchy a navíc při komunikaci s hráčkami nejsou žádné problémy, je pro mě zboření toho všeho věc minimálně diskutabilní.

Kterou z nabídek na další trénování jste přijal? Po delším uvažování a poněkud s hořkostí jsem se rozhodl setrvat v oddíle a přijal jsem funkci trenéra mladších dorostenek. Byly mi nabídnuty korektní podmínky, pokud zůstanu a budu se věnovat mládeži. Stejně korektní podmínky mi však byly nabízeny i ze strany mužského oddílu. Volil jsem ale to, čemu jsem se věnoval posledních dvacet let a v čem jsem byl úspěšný.