Krýzl: Už se chystám na lyže

Jeden z nejlepších českých lyžařů Kryštof Krýzl se po zranění páteře vrací na svah.

Žije v Praze, ale co nejdřív už by zase chtěl být na horách. Sjezdař Kryštof Krýzl si v červnu zlomil obratel a v létě se dával dohromady.

Kdy vám bylo nejhůř?

Hned při zranění. Pak to ještě bylo špatné, když jsem ležel v nemocnici, před operací a těsně po ní. Potom už se to rychle zlepšovalo. Poměrně brzo jsem se mohl celkem normálně pohybovat.

Co jste celé léto dělal?

Často jsem chodil do Motola na fyzioterapeutická cvičení. Myslím si, že za ty dva měsíce, kdy jsem mohl dělat jenom věci na stabilitu, jsem odvedl spoustu práce. Doufám, že se mi nějak zúročí. Posiloval jsem posturální svalstvo kolem páteře. Měl jsem na to daleko víc klidu než kdy jindy. Nemohl jsem trénovat obecnou fyzičku. Taky jsem si trošku užil teplo. Byl jsem i u moře a měl jsem docela pohodu. Odpočinul jsem si, dobil jsem baterky.

Kdy se vrátíte do Světového poháru?

To nevím. Teď už se chystám poprvé na lyže. V pondělí 12. října mi bude třiadvacet, tak bych si to chtěl dát k narozeninám. Doufám, že se do toho brzo dostanu. Jenom se mi musejí vyhnout zdravotní komplikace. Kdy nastoupím do svěťáku, se rozhodnu podle aktuální formy.

Které disciplíny jsou pro vás v nové sezoně důležité?

Snažím se být všestranný. Soustředím se na obří slalom. V něm je základ techniky do všech ostatních disciplín. Ve slalomu předvádím už delší dobu slušné a vyrovnané výkony. Poměrně důležitá je pro mě i kombinace.