Amy Winehouse měla připravené celé album, stihla nahrát je dvě písně

Amy Winehouse

Amy Winehouse

Britská zpěvačka Amy Winehouse chtěla své třetí studiové album sestavit jen ze svých vlastních nových originálů. Stihla z nich však nahrát jen dvě písně, které se objeví na kompilačním albu. To má podle agentury AP vyjít ve Velké Británii 5. prosince a o den později ve Spojených státech.

Winehouse sama napsala všechny písně, které se měly objevit na jejím třetím albu. Navrhla si i názvy skladeb.

Producent Salaam Remi uvedl, že soulová zpěvačka, která zemřela na otravu alkoholem ve svých 27 letech, s vydáním nového materiálu nespěchala. Chtěla totiž nejdřív nahrát jazzové album se „superskupinou“, která by zahrnovala například amerického hudebníka Questlove, který získal s kapelou The Roots cenu Grammy

Z napsaných skladeb Winehouse nahrála jen dvě ze svých nejnovějších písní a obě se objeví na kompilaci Lioness: Hidden Treasures.

Podle Remiho, jenž produkoval i předchozí dvě alba zpěvačky Frank a Back to Black, byla Winehouse jako skladatelka perfekcionistkou. „Věnovala tomu spoustu času a konečně ve všech jejích písních je něco autobiografického, takže si musela něco prožít, pak se z toho dostat a pak to zpětně analyzovat, aby o tom mohla napsat,“ řekl Remi. Producent připustil, že nemá tušení, co se s napsanými songy stane.