Arnold Schwarzenegger přiznal, že má stará kolena

Arnold Schwarzennegger na premiéře filmu Postradatelní 2.

Arnold Schwarzennegger na premiéře filmu Postradatelní 2. Zdroj: CTK

Arnold Schwarzennegger se připustil, že jej natáčení akčních filmů více fyzicky unavuje. Svěřil se o tom na americké premiéře očekávaného pokračovaní filmu Postradatelní 2.

Bývalý guvernér Kalifornie připouští, že jej v jeho 65 letech bolí jeho tělo víc než v minulosti. „V pětašedesáti vám už vaše kolena nic neodpustí. Když točíte akční filmy, zjistíte, že vám v mém věku trvá delší dobu se zotavit. A druhý den vás všechno bolí. Ale co už?,“ vtipkuje rakouský rodák a několikanásobný mistr v kulturistice.

Akční hvězdu nejvíc zmáhalo opakování scén. „Byly tam scény, kdy jsem musel kleknout na kolena. Znovu a znovu. A když se zvedáte, tak v nich opravdu cítíte všechno,“ připustil Schwarzenegger s úsměvem.

Ve tváři ale přitom unaveně nevypadal. Herec zároveň popřel, že by si někdy nechal vylepšit obličej. K těmto spekulacím svádí poměrně malý počet vrásek v jeho tváři. „Ani botox, ani cokoli jiného. Tahle věc je pravá,“ řekl a ukázal na svoji tvář.

Postradatelní – Taková hra na vojáčky

„Pokud se umíte podívat na svět nejen vážně, ale taky s nadhledem, je o moc jednodušší 'hláškovat',“ říká akční ikona a pokračuje: „Musí to být ve vás. Pokud nemáte rádi legraci, můžou scénáristi napsat co chtějí, ale stejně to nebude vtipné. Hodně lidí selhalo v tom být vtipní na plátně. A já si užívám komickou stránku rolí stejně jako tu akční.“

Akční film Expendables2 svedl dohromady nejlepší žijící herce akčních filmů. V hlavních rolích se kromě Sylvestera Stalloneho představí například vycházející hvězda Liam Hemsworth, Dolph Lundgren, Jean Claude Van Damme, Chuck Norris nebo Bruce Willis a právě Arnold Schwarzenegger. V USA přijali film fanoušci s velkým nadšením. Ve víkendovém žebříčku tržeb film sesadil i čtvrtý film o agentu Bournovi a skončil na prvním místě. V České republice bude mít film premiéru 6. září.