Drsňáci z Rammstein se po pěti letech vrátí do Prahy

Rammstein

Rammstein Zdroj: ctk

Rammstein
Rammstein
Rammstein
Ohňová show na koncertu
Na Rammsteinech byla řada celebrit
6
Fotogalerie

Ostré riffy, velkolepé pyrotechnické efekty i obscénní gesta. To vše opět po pěti letech přiveze do Prahy německá skupina Rammstein. Na rozdíl od předchozí koncertu pod střechou O2 areny ale 28. května příštího roku vystoupí pod širým nebem Eden Arény.

Kapela Rammstein patří již léta k nejlepšímu německému hudebnímu exportu. Šestičlenné seskupení, které odstartovalo svoji hudební pouť v roce 1994, doposud po světě prodalo miliony alb, singlů a dvd a získalo nespočetné množství zlatých a platinových ocenění.

"Největší obdiv svých fanoušků ale Rammstein sklízejí na koncertních pódiích. Jejich živá vystoupení jsou plná pyrotechnických efektů, obscénních gest, vizuálních vychytávek a především energie," uvedl šéf pořádající agentury Live Nation Petr Novák.

Silné jádro kapely z východního Berlína tvoří kytaristé Richard Z. Kruspe a Paul Henry Landerse, které doprovází baskytarista Oliver Riedel a bubeník Christoph „Doom“ Schneider. Součástí je i klávesista Christian „Flake“ Lorenz. Frontmanem kapely je zpěvák Till Lindemann, který je v součastné době bezpochyby jedním z nejosobitějších vokalistů na světě.

Kapela je známa po celém světě. Oblibu ve Spojených státech ovšem získala až poté, co její hudbu použil ve filmu Lost Highway pro mnohé kultovní režisér David Lynch.

Název kapely mimo jiné připomíná město Ramstein-Miesenbach v jihozápadním Německu. Město se zapsalo do povědomí tragickou nehodou na letecké přehlídce v roce 1988, při které po srážce dvou stíhaček jedna z nich dopadla mezi diváky. Nehoda si vyžádala přes sedmdesát obětí.

Till Lindemann má koronavirus: >>>