Neúnavného Springsteena z pódia vypudili až vypnutím proudu

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen Zdroj: ctk

Velmi netradiční ukončení koncertu zažili v londýnském Hyde Parku diváci, kteří si v sobotu večer přišli poslechnout Bruce Springsteena. Kvůli nařízení, které zakazuje ve městě hlasité produkce po půl jedenácté večer, totiž organizátoři nekompromisně vypnuli proud. Springsteen a jeho poslední host, Paul McCartney, zůstali na pódiu stát s hluchými mikrofony.

Springsteen se během svého koncertního turné, při němž nevynechal ani Prahu, zastavil v sobotu v Londýně. Na jeho vystoupení pod širým nebem se přišly podívat tisíce lidí.

Americký zpěvák hrál celkem více než tři hodiny a organizátory předem domluvený limit, do kdy koncert skončí, přetáhl o půl hodiny. Se svým hostem McCartneym ještě stihl zazpívat dvě písně, publiku už ale nemohl poděkovat, protože mikrofony na pódiu nefungovaly.

Čtěte také:

Rok 2012 se ponese ve znamení legend, do ČR zavítá Springsteen či Sting

Paul McCartney se potřetí oženil

Jeden z členů Springsteenovy kapely rozhodnutí pořadatelů kritizoval jako přehnané. „V sobotu v noci? Koho jsme asi tak rušili?,“ napsal na Twitteru kytarista Steven Van Zandt.

Springsteen okouzlil i Prahu

Více než tři hodiny nových písní z letošního alba Wrecking Ball i mnoho starších hitů ve středu na fotbalovém stadionu v pražském Edenu nabídl českému publiku Springsteen, který se mu představil poprvé za doprovodu své kapely The E Street Band. V hledišti mu podle pořadatelů aplaudovalo téměř 24.000 posluchačů.

Dvaašedesátiletý Springsteen si koncert zjevně užíval. Komunikoval s lidmi v předních řadách, kam chodil po vysutém molu, a mezi skladbami nechával minimum času na vydechnutí. V jednu chvíli si rozverně nasadil kovbojský klobouček vypůjčený z publika a při písni Waitin' on a Sunny Day si vytáhl na pódium mladou divačku, která refrén odzpívala za něj.