Posmrtné album Amy Winehouse má v Británii obrovský úspěch

Amy Winehouse

Amy Winehouse

(VIDEO) Posmrtné album zpěvačky Amy Winehouse se během deseti dnů stalo nejprodávanějším albem ve Velké Británii. Album Lioness: Hidden Treasures které vyšlo 2. prosince, tvoří 12 písní včetně dosud nevydaných nahrávek, alternativních verzí existujících hitů a několik nových skladeb. Desku už si koupilo 194 tisíc fanoušků. Producenti Salaam Remi a Mark Ronson sestavili album po poslechu tisíce hodin zpěvaččiných nahrávek. Píše o tom agentura Mediafax.

„Je to úžasná zpráva. Že se album stalo tak úspěšným, ukazuje, jak mnoho pro lidi Amy stále znamená,“ řekla její matka Janis Winehouse.

Část peněz z prodeje desky získá Nadace Amy Winehouse založená na památku zpěvačky a určená k pomoci charitativním organizacím, které se starají o mladé lidi.

„Je to zejména dobré pro nadaci. Vědomí, že každý prodej pomůže v nějakém případu, dělá tu zprávu ještě lepší. Jsem tolik pyšná na moji dceru,“ dodala Janis Winehouse.

Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures

Světoznámou se zpěvačka, která měla potíže s alkoholem a drogami, stala v roce 2006, kdy za své druhé album Back to Black získala pět cen Grammy. O závislosti na alkoholu napsala píseň Rehab. Nalezli ji mrtvou v jejím bytě letos 23. července.