Představitelé Gandalfa a Claudia si zahrají homosexuální pár v sitcomu

Ian McKellen při udílení cen Screen Actors Guild Awards v Los Angeles.

Ian McKellen při udílení cen Screen Actors Guild Awards v Los Angeles. Zdroj: Profimedia

Známí britští herci Ian McKellen a Derek Jacobi budou hrát v novém seriálu britské televize ITV o páru stárnoucích homosexuálů. Uvedla to v úterý britská média.

Sitcom nazvaný Vicious Old Queens bude mít v první sérii šest půlhodinových dílů. Oba slavní herci budou hrát homosexuální pár žijící v londýnské Covent Garden. Seriál napsal Gary Janetti, spoluautor sitcomu Will a Grace a animovaného seriálu Griffinovi.

McKellen i Jacobi se proslavili v divadle i ve filmových rolích. Čtyřiasedmdesátiletý Jacobi je známý zejména ze seriálu Já, Claudius, zatímco třiasedmdesátiletý McKellen například jako Gandalf z filmové série o Pánovi prstenů nebo Magneto z americké filmové série X-man.

Derek Jacobi v divadelní hře Král Lear.Derek Jacobi v divadelní hře Král Lear. | Profimedia

Oba dva herce spojuje časté účinkování v divadelních hrách Williama Shakespeara. McKellen působil například v Royal National Theatre a Královské shakespearovské společnosti. S tímto spolkem si zahrál v roce 1984 na jevišti pražského Divadla na Vinohradech i Jacobi.

Homosexualita není pro oba herce neznámou. McKellen ji otevřeně přiznal v rozhlasovém rozhovoru až v roce 1988. Při přednášce v jedné londýnské škole minulý týden řekl, že skrývání homosexuality do té doby zdokonalilo jeho herecké schopnosti. Derek Jacobi žije v registrovaném partnerství s Richardem Cliffordem.