Tipy na víkend: V Akropoli vystoupí pozoruhodná písničkářka Anna Aaron

V pražském paláci Akropolis vystoupí v sobotu večer pozoruhodná mladá písničkářka Anna Aaron. Znalci žánru hovoří o švýcarské umělkyni jako o chybějícím článku mezi Nico, Patti Smith a Diamandou Galas. Anna Aaron vyrůstala v Anglii, Asii a na Novém Zélandu, studovala německou filozofii a hudební dráhu začala v rockové kapele. Dva roky po svém debutu I Will Dry Your Tears Little Murderer vydala Dogs In Spirit, album které předčilo všechna očekávání.

za zábavou

Co se jedlo za císaře pána, jaký byl vztah vesničanů, měšťanů a aristokracie k jídlu i jak vypadaly kuchařky, když ještě neexistoval internet, ukazuje výstava nazvaná Krmě - jídlo - žrádlo, kterou otevřelo Národopisné muzeu – Musaion v letohrádku Kinských v Praze. V sobotu odpoledne bude prohlídka výstavy zdarma, navíc doplněná o zábavnou show plnou dudácké muziky i písní z dob dávno minulých, divadla a her. Vstup bude zdarma.

za pohybem

V sobotu se ve čtyřech městech České republiky uskuteční už druhý Pochod na podporu Mamma HELP center, která pomáhají ženám s nádorovým onemocněním prsu a jejich rodinám. Vyšlápnout si pro zdraví můžete v Praze, Olomouci, Hradci Králové a ve Zlíně. Místa a časy jednotlivých akcí: Praha 3 – park Parukářka, začátek akce ve 13 hodin, Olomouc – městský park Smetanovy sady, začátek v 10 hodin, Zlín – Rodinný zábavní park Galaxie, začátek ve 14 hodin, Hradec Králové – Žižkovy sady v centru města naproti magistrátu, začátek ve 13 hodin.