V Hollywoodu si nejvíc vydělají DiCaprio a Depp

Johny Depp

Johny Depp Zdroj: falcon

Americké herecké hvězdy Leonardo DiCaprio a Johnny Depp, kteří se střídají ve filmových trhácích a nezávislých filmech, se dostali na vrchol žebříčku nejlépe placených herců Hollywoodu. Hodnocení přineslo internetové vydání časopisu Forbes.

„Hollywoodské kariéry jsou postaveny na chytrých (ne vždy viditelně chytrých) volbách,“ napsal Forbes ve svém ročním hodnocení nejlépe placených osobností filmového světa. DiCaprio a Depp, kteří vydělali 77 milionů dolarů, respektive 50 milionů, jsou toho živým důkazem, tvrdí Forbes.

Komik Adam Sandler se umístil na třetí příčce se 40 miliony dolarů, následovaný Willem Smithem s 36 miliony a Tomem Hanksem s 35 miliony dolarů.

Jak zhodnotil Forbes, Sandler není v oblibě kritiků, ale jeho popularita je o to větší u návštěvníků kin. Will Smith se nyní sice více soustředí na rodinu, nicméně stále se mu daří zůstat v nejlepší pětce. Hanks vděčí za své umístění zejména filmu Toy Story: Příběh hraček, kde propůjčil hlas Woodymu.

DiCaprio se z pátého místa v roce 2010 posunul do čela žebříčku díky snímkům Prokletý ostrov a Počátek, které vydělaly přes miliardu dolarů. Mezi filmy, ve kterých se herec v budoucnu objeví, patří Velký Gatsby, kde si zahraje v roli šéfa FBI J. Edgara Hoovera.

Johnny Depp, který byl nejlépe placeným hercem v loňském roce, získává největší ohlasy jako Jack Sparrow v populární sérii Piráti z Karibiku.

Nejlépe placenými herečkami pak jsou Angelina Jolieová a Sarah Jessica Parkerová s 30 miliony dolarů, následované Jennifer Anistonovou a Reese Witherspoonovou s 28 miliony dolarů.

Časopis Forbes žebříček sestavil na základě informací od agentů, právníků, producentů a lidí pracujících ve filmovém průmyslu o příjmech herců k 1. květnu.