Lídr ligy ve spodním prádle a bez dresu

Fotbalisté Viktorky vedou ligu. Ale stejně dobře jako fotbal jim jde modeling.

Žádný tým v téhle republice neumí hrát fotbal lépe než kluci ze Štruncových sadů. Přitom by se leckterý Viktorián uživil i mimo fotbalový trávník, například na přehlídkovém molu. Přesvědčit se o tom mohly zhruba tři stovky diváků, kteří přišli na oslavu dvacátých narozenin City Casina na náměstí Republiky. Organizátoři tu uspořádali módní přehlídku, do které nastoupily dva pětičlenné mančafty, složené na jedné straně z profesionálních top modelek a na straně druhé z profesionálních fotbalistů. V mužstvu topmodelek nastoupila nadějná Martina Dvořáková nebo exotická Dina Cassama. V sestavě Plzně se objevili zkušený David Limberský, gólmanské duo Lukáš Krbeček a Martin Ticháček, slovenská posila z Bánské Bystrice Jaroslav Ďuriš či junior Vladimír Darida.

„Byl jsem nervózní víc než před zápasem,“ přiznal při premiéře na přehlídkovém molu dvacetiletý Darida. První poločas přehlídky se nesl ve znamení vycházkového oblečení a ležérní elegance. I když jsou fotbalisté spíše zvyklí na propocené dresy a zablácené kopačky, luxusní košile a saka značek Kaporal 5, Saxoo London jim sedly.

„Určitě ale nejsem ten, kdo by přehnaně dbal na módu,“ přiblížil své pocity těsně před začátkem Lukáš Krbeček. Mezi diváky nechyběl ani mluvčí HC Plzeň 1929 Jiří Světlík. Podle jeho slov Indiáni zatím o ničem podobném neuvažují. Zatím. „Exhibicionisti jako Míša Dvořák nebo Dušan Salfický by si to určitě užili,“ myslí si Světlík. Druhý poločas, to už byla pastva pro oči. Mužská část publika ocenila spodní prádlo na dokonalých tělech modelek. Největší potlesk ale sklidili fotbalisti. A to i přes evidentní stydlivost. I když už si hráči zvykli hrát před vyprodanými Štruncovými sady, v trenýrkách a slipech značky Calvin Klein, Diesel nebo Emporio Armani se pohybovali spíše nenápadně a s lehce strnulým úsměvem na rtech.

„Nestává se často, aby se na mě v momentě, když jsem skoro nahatý, dívalo dvě stě holek,“ uvedl sympatický Slovák Ďuriš. Výkon fotbalistů ocenila i modelka Martina Dvořáková. „Byli velice disciplinovaní a poslouchali na slovo. Pracovalo se s nimi lépe než s modely,“ uvedla kráska. I když se oba týmy převlékaly v jedné šatně, k bližšímu seznámení nedošlo. „Žádné další zápasy jsme nenaplánovali,“ zažertoval na závěr Lukáš Krbeček.