Liebherr-Stavební stroje CZ otevře nové centrum u Prahy

Nové prodejně-servisní centrum společnosti Liebherr se otevře 20. října v obchodně - logistické zóně Úžice u Prahy. Nový areál se rozkládá na ploše o velikosti téměř 13 tisíc metrů čtverčních. Jde o další pobočku společnosti v ČR s kompletně vybavenou dílnou a administrativní budovou.

Při vyhledání vhodného pozemku pro výstavbu tohoto centra asistoval průmyslový tým společnosti Cushman & Wakefield, který rovněž napomáhal s vyjednáním obchodních podmínek a smluv. “Cílem kupujícího bylo minimalizovat rizika spojená s pořízením pozemku. Toho dosáhl tím, že pozemek zakoupil až po splnění předem daných podmínek. Jednou z nich bylo například získání územního rozhodnutí pro svůj projekt,” uvedl Jaroslav Kaizr, vedoucí pronájmu průmyslových ploch v C&W. “S transakcemi s průmyslovými pozemky máme dlouholeté zkušenosti a vždy dbáme na to, aby byla rizika pro obě strany obchodu minimální,” dodal.

Logistická zóna Úžice u Prahy se nachází u exitu 9 dálnice D8. Její počátky spadají do roku 2006, kdy zde Tesco uskutečnilo akvizici pozemků o rozloze přibližně 300 tisíc metrů čtverečních za účelem výstavby svého distribučního centra. V následujících letech vstoupily do oblasti další renomované společnosti a zahájily výstavbu administrativních a skladových prostor. Šlo o logistického developera ProLogis, investiční a developerská společnost AFI Europe, dále HM Studio, přední český prodejce hraček, a Eurofrost, provozovatel mrazíren a skladů. Současná velikost úžické zóny přesahuje 900 tisíc metrů čtverečních a v následujících letech se očekává další rozvoj této lokality.