Lupič přepadl banku v Jablonci, chytili ho v Liberci

Maskovaný muž se z ukradených peněz radoval jen něco přes dvě hodiny.

Policisté dopadli zločince, který přepadl dnes zhruba v půl třetí odpolene pobočku GE Money Bank u polikliniky v centru Jablonce nad Nisou. Personál mu vydal peníze. Jako ochranný prvek v nich ale byla oranžová barva. Zanedlouho se rozstříkla a potřísnila bankovky i pachatele. Řekla to policejní mluvčí Ludmila Knopová.

„Lupič do banky vešel v montérkách, červené kšiltovce a ve svetru. Při útěku měl od barvy oranžový i obličej. Policisté ho zatkli v nedalekém Liberci před pátou večer. V přepadené bance poblíž prodejny Billa nikoho nezranil,“ dodala Knopová. Dopadenému pachateli hrozí dva roky až deset let vězení.

Podle liberecké policejní mluvčí Vlasty Suchánkové předal lupič v bance úřednici za přepážkou lístek s výhrůžkou, že nastane výbuch, pokud od ní nedostane peníze. „V ruce držel nějaký předmět. Ženě řekl, ať půl hodiny nevolá pomoc, a odešel. Úřednice stačila do bankovek vložit bezpečnostní kapsli s barvou, která zanedlouho explodovala,“ uvedla Suchánková.

Policisté zjistili, že pachatel odjel z Jablonce taxíkem. O loupeži informovali řidiče ČSAD a MHD v Jablonci i v Liberci a poskytli jim popis zločince. Od jednoho z nich se dozvěděli, že hledaný muž právě cestuje autobusem z Liberce - Vratislavic do centra města.

Policejní hlídky autobus obklíčily v koloně na Jablonecké ulici. Pachatel se snažil utéci, ale policisté ho asi po 150 metrů dlouhé honičce zadrželi na křižovatce na Šaldově náměstí. „Našli u něj i několik balíčků obarvených bankovek. Pachatel žije v malé obci ve Středočeském kraji. Kolik peněz uloupil, z taktických důvodů nezveřejníme,“ shrnula Suchánková.