Městské kolo: hrdiny jsou Romanové Zasadil a Bahník

Městské kolo soutěže Hrdina roku vyhráli Roman Zasadil a Roman Bahník, kteří dostali od čtenářů nejvíce hlasů. Těsně za sebou nechali trojici policistů, kteří zachránili člověka z hořícího auta. Třetí místo potří záchranáři Vladimíru Missbergerovi.

Vítězové postupují do regionálního kola, kde se o postup do celostátního finále utkají s největšími hrdiny z Pardubic, Jihlavy a Žďáru nad Sázavou.

Roman Zasadil a Roman Bahník jsou vášnivými muschery. Jejich vyjížďka se psími spřeženími v lesích za Malšovicemi na okraji Hradce Králové se vloni v lednu proměnila v drama. Okolo začaly pod tíhou sněhu padat stromy. Zhruba v době, kdy otáčeli spřežení, aby se dostali do bezpečí, zranil ve stejném lese padající strom ženu na běžkách. Lékaři se k ní kvůli kalamitě nemohli dostat. „Sanitku jsme potkali asi dva a půl kilometru hluboko v lese. Záchranáři nás požádali o pomoc. Jedny sáně jsme odpojili a na nich jsme moji
ženu a malou dceru poslali do bezpečí. Psy jsme zapojili do osmispřeží a vyjeli ke zraněné lyžařce,“ řekl redaktorům Sedmičky Zasadil. Riskantní cesta ke zraněné byla dlouhá zhruba jeden a půl kilometru. Při záchranné akci pomáhali také jezdci na koních, kteří Zasadilovi s Bahníkem ukazovali cestu a vezli vybavení
záchranářů. Žena s poraněnou páteří tak poměrně brzy putovala ve speciálním vaku záchranářů nejprve k sanitce a záhy do nemocnice.