Michal Jelínek je opět generálním ředitelem OKIN Group

Od 1. února 2011 opět Michal Jelínek, předseda představenstva OKIN GROUP, intenzivněji zasahuje do chodu společnosti OKIN GROUP. Děje se tak po dvouletém období zaměřeném na celkovou restrukturalizaci firmy, během kterého společnost vedl Ladislav Novák.

„Dokončená restrukturalizace je pro firmu významným pokrokem. V průběhu zmíněných dvou let zaznamenala OKIN GROUP mnoho pozitivních změn, úspěšně prošla složitým ekonomickým obdobím a připravila se na další dynamický růst v nadcházejících pěti letech. Osobně jsem se tak mohl během tohoto období zaměřit ryze na rozvojové aktivity na stávajících i potenciálních nových trzích,“ shrnuje ve stručnosti Jelínek zmíněné dva roky.

Devětatřicetiletý Michal Jelínek působí ve společnosti již od roku 2002, kdy se stal generálním ředitelem tehdejší OKIN FACILITY CZ, s.r.o., kterou následně v roce 2006 odkoupil od VINCI Energies Central and Eastern Europe. V roce 2007 potom došlo ke změně názvu i právní formy a vznikla akciová společnost OKIN GROUP. „Firma zaznamenávala každým rokem velmi dynamický rozvoj. Vedle oboru facility managementu (FM) vstoupila v roce 2004 i na trh služeb BPO (Business Process Outsourcing). Jsem hrdý na to, že se nám podařilo vybudovat ryze českou společnost se silnou mezinárodní působností. Rychlost růstu firmy však vedla k nevyhnutelné restrukturalizaci, během které bylo třeba jasně nastavit rozvojovou strategii do budoucna. Nyní je čas na její realizaci,“ pokračuje Michal Jelínek.

OKIN GROUP plánuje již v blízké době vstupy na další východoevropské trhy a na trzích současných chystá svým zákazníkům nové inovace v poskytovaném portfoliu služeb, na kterých chce Michal Jelínek osobně participovat. „Nejsem typ podnikatele, který vybuduje úspěšnou firmu a pak ji rychle prodá. To je bohužel dlouhodobý podnikatelský stav v českých podmínkách. Osobně si stojím za tím, co jsem již v několika svých dřívějších prohlášeních pronesl, a to, že mě business baví a nespokojím se s dílčími úspěchy. OKIN GROUP má před sebou velkou perspektivu, soustředíme se na rozvoj našeho podnikání v regionu CEE v obou core businessech skupiny, tedy v poskytování služeb integrovaného facility managementu a v business process outsourcingu,“ dodává.