Miliardáři na ledě. Hokejového šampionátu se účastní množství výjimečně placených hráčů

Mistrovství světa v hokeji 2019 na Slovensku

Mistrovství světa v hokeji 2019 na Slovensku Zdroj: Barbora Reichová (Sport)

Oliver Ekman-Larsson
Oliver Ekman-Larsson
Ryan Suter
Ryan Suter
Ryan Suter
27
Fotogalerie

Mistrovství světa na Slovensku je v plném proudu. I díky nečekaným výpadkům některých týmů NHL z play-off se na něj dostalo mnoho slavných hráčů, jejichž gáže za jedinou sezonu dosahuje v přepočtu stovek milionů korun. Připomeňte si ty nejlépe placené hokejisty, kteří se letos na Slovensku představí. 

Oliver Ekman-Larsson

Sedmadvacetiletý švédský obránce hrající za tým Arizona Coyotes si letos přilepší o 7 milionů dolarů (zhruba 161 milionů korun). 

Henrik Lundqvist

Legenda s velkým „L“. Sedmatřicetiletý švédský veterán, který v NHL hájí barvy newyorksých Rangers, letos bojuje o druhé zlato z mistrovství světa. Případný neúspěch ho ale příliš trápit nemusí. V New Yorku si zkušeného brankáře považují. Letos si vydělá 7 a půl milionu dolarů.

Ryan Suter

Devět milionů dolarů, tedy zhruba asi 207 milionů korun. Tolik si za letošní sezonu připíše na své konto americký obránce Minnesoty Wild. 

Leon Draisaitl

Bezesporu největší hvězda výběru Německa. Letos prožil pohádkovou základní část NHL, kde si v 82 zápasech připsal neuvěřitelných 105 bodů. V Edmontonu si ho patřičně cení, a proto si letos vydělá rovných 9 milionů dolarů.

Prohlédněte si fotogalerii: 

Jakub Voráček

Kapitán českého výběru je jediným zástupcem Česka, který se mezi nejlépe placenými hráči umístil. Dlouholetý hráč Philadelphie Flyers letos obohatí své konto o 9,25 milionů dolarů (zhruba 213 milionů korun).

Jevgenij Malkin

Střední útočník „tučňáků“ z Pittsburghu letos díky výpadku svého týmu v play-off přijel pomoci ruskému týmu na šampionát. V NHL si letos přijde na 9 a půl milionu dolarů.

Alexander Ovečkin

Kapitán Washingtonu i ruského týmu. Plat jedné z hokejových ikon letos činí 10 milionů dolarů.

Jevgenij Kuzněcov

A do třetice Rus. Ovečkinův spoluhráč s Washingtonu, který letos díky výsledkům z NHL také přijel reprezentovat Rusko, si stejně jako kapitán Capitals přijde na 10 milionů dolarů. 

Jack Eichel

Mladá hvězda výběru Spojených států a kapitán Buffala Saber. Přisuzuje se mu skvostná budoucnost. Možná i proto si ho Sabers pojistili. Letos mu vyplatí rovných deset milionů dolarů.

Patrick Kane

Nejlépe vydělávající hráč mistrovství světa. Legenda Chicaga Blackhawks letos v základní části NHL zářila. V 81 zápasech si Američan připsal 110 bodů. V Chicagu si jej považují a letos mu za jeho služby zaplatí celkem 12 milionů dolarů.