„Moře a houby mi čistí hlavu“

Hokejbalový rekordman a úspěšný policista Pavel „Káďa“ Kasner řadí sport a práci mezi své životní radosti. Jaké jsou ty další, přináší další díl seriálu.

Do služby nastoupil před dvaceti lety, z toho deset let pracuje jako kriminalista. Ve sportovním světě dosáhl obdivuhodného rekordu v hokejbalu. V hokeji bez bruslí nastřílel oficiálně dva tisíce gólů a v Česku vévodí historickým tabulkám.

Hokejbal

Hokejbal je můj největší koníček. Cestu za rekordem jsem zahájil v roce 1983 v různých soutěžích a potřeboval jsem k jeho pokoření odehrát 777 zápasů. Ve chvíli, kdy jsem ten dvoutisící gól vstřelil, jsem hráčskou kariéru také ukončil. To bylo před sedmi lety. Pak jsem hokejbal několik sezon pískal na mezinárodní úrovni.

Tráva

Hodně volného času trávím na zahrádce. Kdysi jsem pěstoval zeleninu, ale nedávno jsem záhony zrušil a mám místo nich trávu. Travnaté plochy využíváme v rodině pro hraní pétanque.

Pétanque a kulečník

Tuto francouzskou hru mám moc rád. Táta mi ještě před revolucí přivezl dřevěné koule z Francie. Máme je dodnes a pořád jsou ve výborném stavu. Když mě nenajdete na zahradě nebo u hokejbalu, budu asi zrovna hrát kulečník.

Moře

Každý rok musím na dovolenou k moři. Nejsem vášnivým vyhledávačem památek, stačí mi, když mám z pláže blízko do vody. Nejlíp je mi v Egyptě či v Tunisu. U moře si dokážu vyčistit hlavu od problémů.

Houbaření

Podobné to je při houbaření. Z naší zahrádky to mám do lesa jen několik metrů. Houby sbírám nejraději v okolí Kladna.

Rodina

Samozřejmě velkou životní radostí je pro mě rodina. Šestnáctiletý syn Michal jde v mých sportovních šlépějích a v mládežnických kategoriích patří mezi šikovnější hokejbalisty. Také kvůli němu pomáhám trénovat dorostence Jungle Fever Kladno.

Max

Když se ničemu z toho, co jsem vyjmenoval právě nevěnuji, jsem v práci. Velkou radost jsem s kolegy zažil po akci Max. Při ní jsme na Kladensku pozatýkali skupinu lidí, která dokázala za šest let rozebrat a následně prodat desítky kradených vozů. V těchto dnech se má případ po roce vyšetřování dostat ke kladenskému soudu