„Muži by se zumby neměli bát, je to sexy,“ říká Juan Manuel Garcia

Mexický tanečník zumby Juan Manuel Garcia rozproudil krev ženám ve fitness centrech Frýdku-Místku.

Ženy z Frýdecko-Místecka podlehly kouzlu módní zumby, což je kombinace latinskoamerických tanců s prvky aerobiku. Toto kouzlo nyní ještě umocňuje mladý Mexičan Juan Manuel Garcia, který dočasně předvádí a vyučuje zumbu v České republice, mimo jiné ve Frýdku-Místku a v Ostravě.
Pravidelné lekce má nyní v Prestige Fit studiu v novém sportovním areálu v Sadech Bedřicha Smetany v Místku. „Juan byl v červnu na Mezinárodním folklorním festivalu ve Frýdku-Místku a tehdy nám předvedl, co umí. Domluvili jsme se s ním, že u nás bude tři měsíce zumbu učit,“ vysvětluje instruktora Martina Tikalová.

Ženy, které si zumbu oblíbily, jsou z lekcí s ním nadšené. „Na rozdíl od jiných lektorů zumby je na Juanovi vidět, že je to opravdu tanečník a ne jen cvičitel. Má obrovský temperament a latinskoamerické rytmy v krvi,“ říká Jana Alžběta Matějíková, podle níž je skvělé, že se zumby konečně účastní také muž. „Ve světě tančí muži zumbu běžně, naši chlapi jsou na to ale moc velcí suchaři,“ tvrdí.
Její slova potvrzuje i tanečník. „V Mexiku i jinde ve světě je běžné, že zumbu tančí muži. Tady to tak není. Ženy by to přitom jistě ocenily. Je to velmi sexy. Muži by se toho neměli bát,“ vzkazuje mužům Garcia. Vystudoval v Mexiku folklorní tanec, který ho také letos zavedl do Česka. Tančí i salsu a jiné latinskoamerické tance. „Tanec je můj život. Jezdím po světě a tančím,“ říká Mexičan.
Zumba je mezi ženami hit, protože je to více tanec než cvičení, přitom k ní není zapotřebí partnera. A je zábavnější než aerobic.