Na anglickém táboře si děti mimo angličtiny osvojí i základy golfu

Anglický letní tábor FlowerGarten bude mít bohatý sportovní program a svou oblíbenou aktivitu si tam jistě najde každé dítě. Protože se však na programu bude podílet i Jiří Fiřt, který patří do realizačního týmu golfistky Kláry Spilkové a věnuje se v oblasti golfu také dětem ze školky FlowerGarten, bylo by velkou škodou jeho talent a elán při práci s dětmi nevyužít a proto si děti na táboře kromě fotbalu, tenisu, plavání, basketbalu, volejbalu a dalších sportovních her osvojí také základy golfu.

Jiří Fiřt se sportu věnuje od útlého věku. Již v 8 letech začínal se sportovní gymnastikou. Je nejen několikanásobným mistrem republiky v této oblasti, ale reprezentoval také Česko na Olympijských hrách v Atlantě. Mimo aktivních účastí v soutěžích se Jiří sportu věnoval také na univerzitní úrovni. Vystudoval totiž Fakultu tělesné výchovy a sportu na UK v Praze. Kromě kondičního trénování Kláry Spilkové se Jiří věnuje celé řadě dalších aktivit, do kterých patří i práce s dětmi v různých sportovních odvětvích, pochopitelně se to týká i golfu. Proto by všechny děti, které milují golf a další sport, neměly váhat a zapojit se do letního tábora FlowerGarten.

Letošní již pátý ročník tábora se bude konat v areálu Kácov na Kutnohorsku, kde je pro sportovní zaměření tábora ideální prostředí s mnoha hřišti, bazénem, dokonce i minigolfem, a navíc je areál obklopen i krásnou přírodou a mnoha možnostmi zajímavých výletů. Kromě sportovních aktivit děti také zabrousí do přírodovědné a výtvarné oblasti a prožijí mnoho dobrodružství při zábavných hrách.

Dětem se budou věnovat instruktoři z řad rodilých mluvčích a také vedoucí s perfektní angličtinou. Rodiče se často obávají, že znalosti jeho ratolestí nejsou natolik vysoké, aby mohlo celé dny konverzovat a fungovat v anglickém jazyce. Ale obavy vůbec nejsou na místě. Děti i za krátký čas dokáží vstřebat mnoho znalostí a rychle se přizpůsobit jinému prostředí. Mezi vedoucími jsou ale samozřejmě také čeští mluvčí, kteří si mohou s dítětem popovídat i v mateřském jazyce.

„V loňském roce jsme měli na táboře poměrně hodně dětí, které neměly s angličtinou takové zkušenosti jako děti, které k nám po celý rok dochází do školky nebo na konverzační odpoledne a přesto se do běhu tábora a anglické konverzace začlenily bez problémů. Navíc si myslím, že je pobyt v anglickém prostředí velmi motivoval ke zlepšování své angličtiny, aby mohly jet na tábor i další rok a být v angličtině na lepší úrovni než loni,“ vysvětlila ředitelka anglické mateřské školy FlowerGarten a zároveň organizátorka tábora Andrea Vřešťálová.