Na hradě zahraje Kryštof i primátor

Na festivalu Šternberský kopec rozvlní publikum i primátor Olomouce Martin Novotný.

Šestý ročník festivalu Štern-berský kopec nabídne atraktivní program. V sobotu 1. srpna na hradě vystoupí plejáda českých rockových hvězd .
Hlavním tahákem rockového festivalu v romantickém prostředí je havířovská kapela Kryštof. Fanoušci uslyší naživo ukázky z nově připravovaného alba.
„Určitě by měly zaznít nové skladby Ráno a Ostravská balada. Skupina začala od června nahrávat, deska vyjde v únoru příštího roku,“ sdělila manažerka Martina Böhmová. Na hrad Šternberk míří i hudební skupina Mig 21. Střední generaci posluchačů osloví Vladimír Mišík, který tentokrát nepřijede se svou skupinou Etc…, ale s příležitostným sdružením Čundrground. Legendy jižanského rocku pak připomene kapela Again v čele s kytaristou a olomouckým primátorem Martinem Novotným. Přes týden plní povinnosti v úřadu, aby se pak každou neděli mohl sejít se spoluhráči ve zkušebně.
„Teď v létě je to se zkoušením horší, v červenci se sejdeme jen jednou – den před vystoupením ve Šternberku. Snad to nebude znát,“ uvedl Novotný.