Na reSITE vystoupí americký „přírodní“ architekt Craig Dykers

V rámci festivalu reSITE bude mít přednášku americký architekt Craig Dykers, zakladatel norského krajinářského ateliéru Snohetta Architects. Dykers promluví 26. května na Nové scéně Národního divadla v Praze o veřejných prostranstvích v kontextech přírody a „lidské“ přírody. Oznámili to pořadatelé festivalu, který se koná 21. až 27. května.

reSITE je mezinárodním festivalem věnovaným hledání nápadů na rozvoj ekonomicky, sociálně i ekologicky hodnotných veřejných prostor. reSITE si klade za cíl iniciovat spolupráci, která povede k lepší budoucnosti měst. Jádrem festivalu je dvoudenní konference, doplněná řadou nezávisle organizovaných akcí pro veřejnost, zaměřených na rozvoj nábřeží, městskou mobilitu a veřejný prostor v Praze.

Mezioborová konference, workshopy, filmové projekce, městské hry, veřejné diskuze o tvorbě měst spolu s akcemi pro cyklisty vytvářejí z reSITE v místních podmínkách zcela originální městský zážitek. Konference zahrnuje diskuzi a přednášky místních i zahraničních expertů ve čtyřech cílových oblastech: Navrhování, Soukromý development, Samospráva, Zastoupení veřejnosti.