Na Sahaře jsou stále popadané stromy

Následky ničivé bouře, která se přehnala městem 23. července, nejsou ještě všude odstraněné.

Jedním z míst, které je v dezolátním stavu, je lesopark Sahara. Nikdo zde ještě nezačal uklízet padlé stromy, jen strážníci ohradili některá nebezpečná místa s polomy páskou.
„Je to tam pěkně nebezpečné a město na nás kašle,“ říká Josef Novák ze Sahary. „Stačí silnější vítr a polámané koruny stromů spadnou a někomu ublíží. Jsem zvědavý, kdo za to ponese odpovědnost,“ dodává Novák.
„Lesopark Sahara patří městu, ale jeho údržbu má na starosti společnost Městské lesy Mladá Boleslav a ne Compag,“ říká mluvčí magistrátu Hana Koišová. „Compag řeší údržbu městské zeleně a úklid stromů mnohem operativněji,“ dodává Koišová.
„Naše společnost má park na Sahaře na starosti,“ říká ředitel Městských lesů Mladá Boleslav Jaromír Pospíšil. „Přednostně nyní odstraňujeme v jiných lokalitách smrky napadené kůrovcem. Park přijde na řadu později. Na valné hromadě rozhodneme, zda park zvládneme uklidit my, nebo společnost Compag,“ dodává Pospíšil. Vedení města Mladé Boleslavi má k liknavému přístupu této firmy výhrady. „Trváme na tom, že park Sahara musí být uklizen do příštího pátku, tedy do čtvrtého září,“ řekl primátor města Raduan Nwelati