Na vlak do Liptákova jeli i na lyžích

Recesistický běh Járy Cimrmana má za sebou další ročník. A opět přibyla novinka.

Další kategorii má od letošního roku tradiční Běh Járy Cimrmana. Když se v neděli blížil start 18. ročníku recesistické akce a organizátoři z turistického oddílu TOM Roháči napočítali „jen“ pětatřicet venkovanů spěchajících z rozdělovského rozcestí Na Cimrmanském na vlak do téměř šest kilometrů vzdáleného Liptákova alias Kamenných Žehrovic, vypadalo to, že do kolonky superlativů se rok 2009 nezapíše. Jenže pak se na startovní čáru postavil Zdeněk Kučera s dřevěnými běžkami a hůlkami.„A je tady první lyžař v historii běhu, tedy nová kategorie,“ pochvaloval si pořadatel Pavel Hop Kratina.
Kufroběžecký závod, který se řídí Cimrmanovým heslem Aby to by to bylo jako ze života, je výjimečný nejen nejrůznějšími kategoriemi, ale také tím, že závodníci startují v kabátech, sukních, lodič- kách a s kufrem v ruce. To proto, že když člověk běží na vlak, tak se také nepřevléká do sportovního úboru, jak praví pravidla.
Letošní počasí navíc zkomplikovalo orientaci v lese, neboť latexem malované šipky smyl hustý déšť. Do cíle ale nakonec dorazili všichni, i běžec na lyžích.