Nejlepší fotografie uplynulé dekády: uprchlická krize

Dítě spí v kufru v obci Beit Sawa, východní Ghútě, Sýrie, 15. března 2018.

Dítě spí v kufru v obci Beit Sawa, východní Ghútě, Sýrie, 15. března 2018. Zdroj: Reuters

Člun přeplněný syrskými uprchlíky pluje v Egejském moři mezi Tureckem a Řeckem poté, co se jeho motor porouchal, nedaleko břehů ostrova Kos, 11. srpna 2015.
Maria Meza, 40letá migrantka z Hondurasu je součástí karavany tisíců emigrantů ze Střední Ameriky, kteří se snaží dostat do Spojených států, utíká se svými pětiletými dcerami před slzným plynem u hraniční stěny mezi USA a Mexikem, Tijuana, Mexiko, 25. listopadu 2018.
Syrští migranti procházejí pod plotem do Maďarska na hranici se Srbskem, poblíž Roszke v Maďarsku, 27. srpna 2015.
Syrský uprchlík líbá svou dceru za bouřky při cestě směrem k řecké hranici s Makedonií, poblíž řecké vesnice Idomeni, 10. září 2015.
Guatemalská migrantka Ledy Perezová objímá svého syna Anthonyho a modlíc se žádá člena mexické národní gardy, aby je nechal přejít do Spojených států, Ciudad Juárez, Mexiko, 22. července 2019.
10
Fotogalerie

Agentura Reuters pravidelně vybírá nejlepších snímky, které reprezentují nejdůležitější světové události. Na sklonku dekády přidala agentura i výběr nejlepších snímků posledních deseti let. Mezi nejpodstatnější události patří i uprchlická krize. Zde je výběr těch nejlepších fotek s tímto tématem podle deníku E15.