Nemocnice zavírají. Kvůli chřipce.

Návštěvy zakázaly v Brně již tři největší nemocnice.

V brněnské Nemocnici Milosrdných bratří, Nemocnici u svaté Anny a Fakultní nemocnici Brno platí od čtvrtka 26.listopadu od šesti hodin ráno do odvolání zákaz návštěv veškerých lůžkových oddělení.

„Vyhlásili jsme jej na základě doporuční pandemické skupiny se souhlasem ústavní hygieničky,“ uvedl mluvší nemocnice Pavel Gejdoš. Dodal, že dalším faktorem bylo také to, že v nemocnici leží převážně rizikové skupiny, a to novorozenci a staří lidé v Léčebně dlouhodobě nemocných.

Zákazem se Nemocnice Milosrdných bratří přidala k preventivním opatřením proti šíření chřipkové pandemie a slouží hlavně k ochraně pacientů. Zákaz platí na všech lůžkových odděleních v Polní ulici, tedy chirurgii, interní oddělení, gynekologicko-porodnické oddělení, novorozenecké oddělení a další. Zákaz platí i Léčebně dlouhodobě nemocných na Červeném kopci.

Stejné opatření zavedla i Nemocnice u svaté Anny. „Rozhodli jsme tak kvůli hrozící epidemii chřipky a jiných onemocnění dýchacích cest,“ podotkla mluvčí nemocnice Šárka Urbánková.

S platností od 26. listopadu 2009 uzavře také všechna oddělění Fakultní nemocnice Brno. „Jde tedy o Bohunice, Dětskou nemocnici, Porodnici i Léčebnu dlouhodobě nemocných v Bílovicích nad Svitavou,“ vypočetla mluvčí nemocnice Anna Mrázová.

Zákaz návštěv platí do odvolání. „Vedení naší nemocnice bude sledovat doporučení hygieniků a jakmile odezní riziko chřipkové pandemie, zákaz návštěv odvolá,“ dodal Gejdoš.