Nová etapa Martina Rozhona

Bývalý kanonýr Martin Rozhon ještě hrává za Mokré Lazce a na fotbal jezdí do Hlučína na kole.

Je to už několik let zpátky kdy fotbalový útočník Martin Rozhon rozdával radost fanouškům v Opavě, ale třeba i ve Vítkovicích, kde s velkým fotbalem začínal. Dnes rozdává radost lidem v Mokrých Lazcích.

Co v dnešní době děláte? Hraji ještě fotbal. I když ne na nejvyšší úrovni. Pomáhám tady na Opavsku v Mokrých Lazcích, kde hrávám, a zároveň někdy vedu tréninky. Mám ale na starosti i jiné věci.

Tohle vás ale určitě neživí. Prozraďte, jaké je vaše civilní zaměstnání? Dělám realitního makléře a dále mám prodejnu sportovního vybavení jedné italské společnosti, která je u nás na trhu.

Vraťme se ještě k fotbalu. Jaké jiné věci máte na starosti v Lazcích? Kromě toho, že tam trénuji, tak dělám takového manažera a starám se o chod klubu.

Býval jste také úspěšný reprezentant v sálové kopané. Teď už nikde nehrajete? Na to už skutečně nemám čas. Ještě loni jsem měl s malým fotbalem co do činění. Trénoval jsem Stonavu, se kterou jsem skončil na třetím místě v republice a teď se mnou chtějí znovu navázat spolupráci, ale zatím nevím, jak to dopadne.

Trénoval jste ještě nějaký jiný klub? Vedl jsem ještě v klasickém fotbale Bohuslavice. Tam se mi ale tolik nevedlo a musel jsem skončit kvůli špatným výsledkům týmu.

Neláká vás trénování na profesionální úrovni? Určitě láká. Zatím nemám profi licenci, ale v budoucnu bych se nadále chtěl pohybovat kolem hřiště. Tak uvidíme.

Které období jako fotbalista máte nejraději? Rád vzpomínám na Vítkovice, kde jsem začínal dělat první fotbalové krůčky. Ale nejlepší fotbalové léta jsem zažil asi v Opavě, se kterou jsme postoupili do ligy a dařilo se nám i v nejvyšší soutěži. Lidi byli do fotbalu zbláznění. Stadion byl pořád plný a euforie byla obrovská. Takže určitě nejhezčí vzpomínky mám na Opavu.

Chodíte teď třeba na Opavu nebo Vítkovice? Vítkovice hrají většinou v pátek, a to nestíhám. Na Opavu si občas zajdu, ale ne pravidelně. Já teď docela často jezdím na fotbaly do Hlučína. Sednu na kolo a za chvíli jsem na hřišti, které mám prakticky přes kopec.