Nové Mini přichází také ve verzi Convertible. Je opět o něco větší

Nové Mini přichází také ve verzi Convertible

Nové Mini přichází také ve verzi Convertible

Nové Mini přichází také ve verzi Convertible
Nové Mini přichází také ve verzi Convertible
2
Fotogalerie
Rodina modelů Mini nové generace velmi rychle roste. V nabídce je kromě základního provedení také větší pětidveřová verze, ve Frankfurtu se ukázala varianta Clubman a teď přichází kabriolet.

Jako všechny ostatní verze nového Mini je i tato ve srovnání se svým předchůdcem větší. Na délku přibrala 98 mm, širší je o 44 mm a vyšší o 1 mm. Celkově tak měří poslední vydání Mini Convertible 3821 mm na délku, 1727 mm na šířku a 1415 mm na výšku. Zvětšoval se ale také rozchod kol na obou nápravách (+42 mm vpředu, +34 mm vzadu) a o necelé tři centimetry narostl rozvor náprav.

Větší rozměry se podepsaly kromě jiného i na velikosti zavazadelníku, který nabízí o čtvrtinu více prostoru. Konkrétně máte k dispozici 215 litrů v situacích, kdy je střecha nahoře, respektive 160 litrů pokud střechu stáhnete. Střecha jako taková je plátěná, na manipulaci potřebuje systém 18 sekund, ale nemusíte kvůli tomu zastavovat. Se střechou lze hýbat do rychlosti 30 km/h.

Jak asi očekáváte, nabídka motorizací bude kopírovat základní hatchback, takže se můžete těšit na benzinové i naftové tříválce a na výkonnější čtyřválce. Dynamické parametry i spotřeba jsou klasicky trochu horší, protože úpravy karoserie nebo třeba mechanismus stahovací střechy znamenají vyšší hmotnost. Oproti hatchbacku je kabrio těžší o 120 kilogramů.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz