Nový McLaren 720S je lehký a výkonný. Projděte si jeho galerii

McLaren 720S

McLaren 720S Zdroj: Autorevue.cz

McLaren 720S
McLaren 720S
McLaren 720S
McLaren 720S
McLaren 720S
12
Fotogalerie

Další novinkou ze ženevského autosalonu je sportovní McLaren 720S. V útrobách lehkého těla z uhlíkových vláken se ukrývá motor s výkonem 710 koní.

Britský McLaren lákal na nový sporťák již před autosalonem, oficiálně jej ale odhalil až v Ženevě. Model 720S je poháněn osmiválcem o výkonu 710 koní, přičemž váží pouhých 1 270 kg. Za lehkou karoserií stojí zejména volba materiálů - auto je postaveno z hliníku a uhlíkových vláken.

Výrobce slibuje, že novinka je ještě lehčí a rychlejší než předchozí model 650S, zároveň nabízí i vyladěnější aerodynamiku. Zaujmou také otvory na bocích, které nejenže poskytují větší přítlak, ale proudící vzduch zároveň dokáže chladit pohonnou jednotku až o 15 % efektivněji.

720S disponuje i aktivním zadním křídlem, které je protáhlé po celé zádi. Má tři polohy a poslouží při odbočování, prudkém zrychlení i brzdění.

K dispozici jsou řidiči tři jízdní režimy - Comfort, Sport a Track. A protože se v posledních měsících vrací do módy driftování, nabízí McLaren ve své novince také režim upravený speciálně pro tuto jízdu.

Novinkou je i samotná pohonná jednotka. Čtyřlitrový osmiválec posílá výkon 710 koní na zadní nápravu a spolupracuje se sedmistupňovou převodovkou, kterou řidič obsluhuje páčkami pod volantem. Díky vyladěnému brzdovému systému zvládne 720S zastavit z 200 km/h za méně než pět sekund.

Cena zatím nebyla oznámena, výrobce ale uvedl, že nový sporťák bude oproti předchůdci 650S dražší asi o 5 %. První vozy zamíří k majitelům v květnu.