Odtažené auto Atol zadržoval přes osm měsíců

Po téměř tři čtvrtě roce si dnes Jan Dürrer z Hradce Králové vyzvedl odtažené auto. Po servisní kontrole bude chtít po firmě Atol, která vůz podle soudu zadržovala neoprávněně, nahradit škodu. Soud dnes začal řešit také další žalobu na Atol.

V pondělí uběhlo přesně osm měsíců od chvíle, kdy společnost Atol odtáhla z centra Hradce Králové auto Jana Dürrera. Pro vůz si došel teprve dnes. V ruce měl soudní rozhodnutí o tom, že po něm soukromý provozovatel parkovacího systému chtěl peníze za odtah neoprávněně a vozidlo měl dávno vydat.
„Auto jsem odvezl do servisu k prohlídce. Uvidíme, jaké škody dlouhé stání napáchalo,“ říkal dnes Dürrer. A jestliže šestapadesátiletý inženýr počítal na podzim a během zimy každý den, kdy auto stálo bez užitku na parkovišti na letišti ve Věkoších, nyní mu na čase nesešlo. „Teď už mi na nějakém dnu nezáleželo. Všechny potíže, kterým jsem se chtěl vyhnout, jsem již absolvoval. Auto tam bylo celou zimu. Na nové jsem musel mezitím koupit zimní pneumatiky, nemohl jsem používat tažné zařízení, které bylo na odstaveném autě. Jezdil jsem v soli pracovně s novým autem, které bych jinak nepoužíval,“ řekl Dürrer, který u soudu prokázal, že byl vloni dlouhodobě mimo město a auto nemohl před čištěním ulic odstranit. Měsíc čekal na doručení rozsudku, aby si mohl auto vyzvednout. Nyní bude zvažovat, jakou škodu bude chtít po Atolu uhradit.
„Určitě budu chtít náhradu škody. Nelíbí se mi, že jsem s tím měl potíže zatím jenom já. Vždyť i dnes jsem tím strávil celé dopoledne,“ řekl Dürrer.

Správce parkovišť s rozsudkem nesouhlasí a jeho právní zástupkyně hned po soudním jednání uvedla, že se odvolá. V pondělí to Sedmičce potvrdilo vedení firmy. „Určitě se odvoláme,“ řekl šéf Atolu Dušan Čížek.
Okresní soud v Hradci Králové dnes začal řešit další žalobu na firmu Atol. Podali ji nespokojení uživatelé parkovacího systému, kteří chtějí vrátit parkovací poplatky a zpochybňují koncesní smlouvu mezi Atolem a městem, na jejímž základě kritizovaná firma parkovné vybírá.