Ohňostroje a lasery ozáří noční Prahu

Ohňostrojovou a laserovou show, jaká ještě v Česku nebyla k vidění, mohou sledovat lidé 28. srpna ve Velké Chuchli.

Jako rozloučení s prázdninami může být pojatý festival Pyro Laser Music Fest, velkolepé ohňostroje na filmovou hudbu spolu s laserovou a světelnou show.

„Festival na chuchelském dostihovém závodišti nabídne čtyři velké ohňostrojové show sestavené na filmovou hudbu,“ říká za organizátory Markéta Feniková.

Lidé se tak mohou při sledování ohňostrojů zaposlouchat do melodií z filmových sérií Hvězdných válek, Pirátů z Karibiku, Jamese Bonda a Harryho Pottera.

Právě show na motivy Harryho Pottera bude podle Fenikové velkým překvapením, které zaujme nejen děti, ale i dospělé. „Syn miluje Harryho Pottera, když k tomu bude ještě ohňostroj a různé efekty, nemůžeme akci vynechat,“ říká Luděk Petr z Nuslí.

Čtyři zhruba sedmiminutové ohňostroje připravila společnost FLASH Barrandov SFX, která patří mezi světovou špičku. V mezičasech na ohňostroje navážou laserové a světelné show. „Synchronizovat vše tak, aby to perfektně navazovalo, trvalo asi půl roku,“ podotýká Feniková. O podobné spojení tří show se zatím v Česku nikdo nepokusil.

Ohňostroj začne v půl deváté večer, pro návštěvníky je ale od čtyř hodin odpoledne připravený program včetně koncertů. Vystoupí kapely Support Lesbiens, Děda Mládek Illegal Band, Katarína Knechtová a Tam Tam Orchestra.„Lidé si také mohou koupit třeba laserové svítící předměty,“ říká Feniková.

Vstupenky stojí od 290 do 890 korun.