Okrádání spících lidí v Hradci pokračuje

Zloděj okrádající na Moravském Předměstí v Hradci Králové spící majitele bytů pokračuje v sérii vloupání. Od noci na 20. května jich má na svědomí již devět. Naposledy kradl přímo v ložnici.

V osmi případech zloděj kradl na Benešově třídě, jednou se vloupal do bytu v nedaleké Durychově ulici. Scénář bývá vždy podobný. Mezi desátou hodinou v noci a pátou ráno se dostane do neuzamčeného bytu, sebere peníze a zmizí. Majitelé to zjistí až druhý den. Naposledy si v noci na 1. června opět vybral byt v šestém patře paneláku opět na Benešově třídě. Policisté si myslí, že jde o jediného pachatele.

„Způsob krádeží tomu nasvědčuje. Tentokrát se dostal až do ložnice, kde spal třiatřicetiletý muž. V Hradci Králové to je zcela neobvyklý způsob krádeží. Řešili jsme vloupání do rodinných domů, ve kterých lidé spali, ale nepamatujeme, že by se takto kradlo v menších panelákových bytech,“ sdělila tisková mluvčí okresního policejního ředitelství v Hradci Králové Anna Pešavová.
Zloděj zatím způsobil škodu za téměř 160 tisíc korun. Pokud jej policisté dopadnou, může jít za krádeže a porušování domovní svobody až tři roky vězení.

„Intenzívně po něm pátráme. Doporučujeme majitelům bytů, aby na noc řádně zamykali a vloupání tak předešli,“ uvedla Pešavová.
Policisté řeší na Moravském Předměstí i další sérii krádeží v bytech.
„Zlodějů je však v tomto případě zřejmě více a kradou dopoledne. Vybírají si vždy dva byty na jednom patře,“ řekla Pešavová.
Stanislav Ďoubal