Ostravské Forum Nová Karolina je před otevřením obsazeno

Nákupně zábavní centrum Forum Nová Karolina v Ostravě je zhruba pět týdnů před otevřením obsazeno z 93 procent. Centrum bude první z budov otevřených na území bývalého průmyslového areálu, kde vzniká jeden z největších městských developerských projektů. Veřejnosti se otevře 22. března, postupně budou dokončeny i první bytové domy a administrativní budova, řekl ředitel společnosti Multi Development ČR Luboš Kočí.

V centru bude zhruba 240 obchodů na ploše přibližně 58 000 čtverečních metrů a jeho součástí budou i osmisálové multikino nebo jeden z největších dětských koutků v České republice. „Jenom tenhle samotný objekt stál něco kolem čtyř miliard. Celá první etapa včetně kancelářského a bytového objektu a infrastruktury kolem sedmi miliard,“ vyčíslil Kočí.

První etapa by měla být kompletně dokončena v příštím roce. Kancelářský objekt má být do konce roku hotov zvenčí. „Kolemjdoucí by neměl být schopen poznat, že není vevnitř hotov. Tím, že nemá dodneška nájemce, se brzdí ty dodělávací práce vevnitř,“ uvedl Kočí. Bytová zástavba by měla být kompletní do konce roku a podle Kočího je koupě bytů smluvně dohodnuta z necelé poloviny. Na první etapu bezprostředně nenaváže další část výstavby. Připustil, že není vyloučeno, že se Karolina kompletně nedokončí v roce 2018, jak bylo plánováno. „Nedokážeme stavět plynule dál, to doba bohužel neumožňuje. Před nějakým časem jsme rozjeli projekt na územní rozhodnutí pro druhou etapu,“ podotkl Kočí. Dodal, že za dobrých podmínek by další výstavba mohla začít do dvou let.