Ozvěny letošního Design Shakeru: Češi sází na poctivý masiv

Triant na Design Shakeru

Triant na Design Shakeru Zdroj: Triant

Triant na Design Shakeru
Triant na Design Shakeru
Triant na Design Shakeru
Triant na Design Shakeru
Triant na Design Shakeru
11
Fotogalerie

Přírodní masiv může působit až neuvěřitelně vzdušně a elegantně. Tento poznatek si odnesli návštěvníci 6. přehlídky interiérového designu DesignShaker, který letos ovládl český výrobce Triant se svou novou kolekcí masivních stolů. Vyvinul ji ve spolupráci s designérem Petrem Šebelou a těží z unikátní kombinace tradiční dřevěné desky a moderních kovových noh.

K přípravě tří nových kolekcí, připravených pro DesignShaker, si výrobce vybral dva hvězdné designéry: PetraŠebelu, ověnčeného mj. cenami Nábytek roku aGooddesign, a známou propagátorku stylového bydlení IvuBastlovou. Petr Šebela navrhl kolekci unikátních stolů, která sklidila největší úspěch, a také kolekci moderního masivního nábytkuRegata. IvaBastlovánavrhla řaduAtua, systém skříní a nábytku z kvalitního masivu pro celý byt.

 

„Jedním z trendů posledních let jsou stoly sdesignovýmikovovými podnožemi, na kterých je deska z masivního dřeva. Takový stůl vytváří kontrast mezi masivní, přírodní dřevěnou deskou a zajímavě tvarovanou kovovou podnoží,“ vysvětluje Ondřej Horák, ředitel a spolumajitel rodinné firmy, která se věnuje ruční výrobě nábytku v Kutné Hoře. „Připravili jsme tři typy kovových podnoží, které se dají použít na různé rozměry a tvary stolových desek, hranatých i kulatých, a jsou vyrobeny z masivního dubu nebo amerického ořechu.“

Na letošním 6. ročníku DesignShakeru se představili designéřia studia, jejichž práce přináší do oblasti interiérového designu invencia nové pojetí klasických materiálů. Přehlídka každoročně prezentuje jak produktový design, tak služby architektonických a designérských studií. Na ploše o 1 850 m2 zde letos vystavovalo 80firem z České republiky i zahraničí, na které se přišlo podívat 35.384 návštěvníků.Další ročník DesignShakerusekoná22. až 25. března 2018.