Parky i vyhlídky. Milenci z Varů randí v přírodě

Chtějí být o samotě a vychutnávat si přítomnost toho druhého. Kam se v lázních vydávají na rande?

Milenci z Karlových Varů mají svá oblíbená místa, kde si dávají dostaveníčka. Některá z nich jsou hitem už po několik generací, protože oplývají nebývale romantickou atmosférou. Redaktorka společně se čtenáři Sedmičky vytipovala a také prošla sedm míst, kam zamilované dvojice chodí za romantikou.

Parky kvetou láskou

„To je hezké,“ rozplývá se dívka tisknoucí se na lavičce vedle svého přítele ve Dvořákových sadech. Právě se vyfotili mobilním telefonem a vůbec si nevšímají, že je někdo pozoruje. Jejich reakce je naprosto stejná, jako u milenců v parku před Alžbětinými lázněmi. Zájem, který vzbudí jejich láska u redaktorky, je pobaví. „Jsem takovým doplňkem na služební cestě,“ směje se sympatická slečna, která už absolvovala procházku po všech kolonádách. „Bolely nás nohy, proto jsem si vybrali tohle místo. Vlastně nás sem přivedly lavičky,“ usmívá se muž, který má za sebou tři týdny společného randění se svou okatou partnerkou.

Výhled motá hlavy

Nejpopulárnějším místem zamilovaných je prý Diana. O tom redaktorku přesvědčuje i průvodčí lanovky. „Mladé páry tady vidím často, hlavně v podvečer. Sama jsem chodila na Dianu na rande, ale to už je opravdu hodně dávno. Že tady budu jednou pracovat, mě ale opravdu nenapadlo,“ směje se. Dostaveníčko na Dianě zažil i provozovatel výletní restaurace u rozhledny Michael Kučera. Vzal sem svou lásku z vysoké školy, když za ním přijela do Varů. „Je to opravdu vhodné místo na rande. Například moji kamarádi mi často volají, že mají novou přítelkyni a jestli sem s ní mohou přijet,“ říká Kučera. Do lázeňských lesů láká stejně jako Diana i Goethova vyhlídka. Ti méně znalí jsou ovšem zklamaní, že je zavřená. Stejně jako mladý pár, který redaktoři potkávají odpoledne. „Přišli jsme z Drahovic a mysleli, že je to otevřené,“ říká mladík zklamaně poté, co společně se svou partnerkou nahlédne dovnitř.
Ti, co chtějí prožít o něco luxusnější chvilky a vyžadují především diskrétnost, vyrážejí autem na Vítkovu horu. „Myslím, že sem jezdí hodně na zapřenou a jsou zadaní. Moc potom nepátráme,“ prozrazuje personál místního penzionu. Příroda jitří smysly

Auto je pro karlovarské milence výhodou také tehdy, pokud si vyjedou ke zřícenině kostela svatého Linharta. Romantické chvíle mohou vychutnat v altánu u jezera. Stopy zamilovaných jsou patrné zvláště na dřevěném stole, kterému dominuje rytina ve tvaru srdce. Rybník je láká také k Malému Versailles a lázeňská příroda zase na Sokolský vrch. K přízvisku „město horkých pramenů“ tak možná přibude z úst zamilovaných ještě jedno. Město lásky. Město, které ne nadarmo miloval i Goethe.