Penta představila Florentinum

Investiční skupina Penta zahajuje výstavbu svého developerského projektu Florentinum, na nějž získala v prosinci pravomocné územní rozhodnutí.

Administrativní palác s obchodní pasáží, nádvořím a zahradou vyroste mezi ulicemi Na Florenci a Na Poříčí na místě komplexu bývalé České typografie (Rudého oráva), jehož demolice se již dokončuje. Penta, která projekt koupila v lednu 2010, do něj investuje celkem 200 milionů eur a plánuje jeho dokončení na 4. čtvrtletí 2013. Florentinum nabídne na českém realitním trhu největší objem administrativních ploch pod jednou střechou – 49 000 m2 hrubé plochy kanceláří nejvyššího standardu A v 9 podlažích. Projekt již v září 2011 získal předcertifikaci LEED Gold za úsporné technologie a vysokou kvalitu použitých materiálů. V kombinaci s centrální polohou v Praze 1 a vynikající dopravní dostupností se jedná o unikátní prostory, které budou mít na realitním trhu výjimečnou pozici. V současné době již Penta aktivně jedná o předpronájmech s řadou potenciálních nájemců na kancelářské i obchodní prostory. Do budovy Florentina přesune po jejím dokončení svoje sídlo i Penta Investments.

Nájemníkům i veřejnosti budou sloužit další prostory v budově – obchodní pasáž, která propojí ulice Na Poříčí a Na Florenci, piazza s restauracemi a kavárnami a obnovená historická Desfourská zahrada. Doplňkový retail o celkové výměře 7500 m2 přinese komplexní nabídku služeb každodenní potřeby, jako jsou supermarket, drogerie, lékárna či restaurace.