Personálie

V čele Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) je od 17. března Ľubomír Vais (47). Ve funkci vystřídal dosavadního ředitele Jana Wagnera, který ve fondu nadále zůstává.

#####Novým šéfem fondu bydlení je Ľubomír Vais

V čele Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) je od 17. března Ľubomír Vais (47). Ve funkci vystřídal dosavadního ředitele Jana Wagnera, který ve fondu nadále zůstává. Důvod změny ve vedení fondu je čistě manažerský. „Vážím si dosavadní práce a výsledků pana ředitele Wagnera, proto také zůstává ve vedení fondu, úkolem ředitele Vaise nyní bude na práci svého předchůdce navázat a především hledat nové možnosti financování a podpory investic do bydlení,“ uvedl ministr pro místní rozvoj a předseda výboru fondu Kamil Jankovský (VV). Vais do SFRB přichází zvenčí, má rozsáhlé zkušenosti s rozličnými developerskými projekty, na jejichž realizaci se doposud podílel. Naposledy pracoval jako generální ředitel a předseda představenstva společnosti Arch. Designproject.

#####Tomáš Weiser je novým ředitelem Heliky

Novým ředitelem architektonické a projekční kanceláře Helika a. s. se stal Tomáš Weiser. Absolvent Vysokého učení technického Fakulty stavební v Brně pracoval po skončení studia rok ve Spojených státech. Po návratu nastoupil v roce 2001 do poradenské divize společnosti HELIKA na pozici konzultanta. Zabýval se poradenstvím v oblasti procesního řízení a organizace. V září 2003 se stal obchodním ředitelem společnosti a mezi jeho kompetence patřily mj. akvizice nových klientů, marketing a PR aktivity společnosti. Začátkem letošního roku byl jmenován ředitelem. Jeho hlavním cílem je potvrdit vedoucí pozici firmy na trhu architektonických a projekčních kanceláří. Tomáš Weiser hovoří anglicky a ve volném čase se rád věnuje lyžování, cestování a turistice.

#####Firma Colliers International změnila svého ředitele

Česká pobočka mezinárodní realitní poradenské společnosti Colliers International má od dubna nového Managing Directora. Tím se stal Omar Sattar, který tak po dvou letech vystřídal Karla Stránského, jenž postoupí do pozice regionálního ředitele segmentu průmyslových a logistických nemovitostí pro střední a východní Evropu.

[file:9789:small:right]

Další významnou posilou Colliers International v České republice je nový ředitel investičního oddělení. Tím se stane také od dubna letošního roku Christopher Sheils. Ten přichází do Colliers International z pražské pobočky konkurenční poradenské společnosti Knight Frank, v níž přes dva roky řídil oddělení realitních investic a oceňování nemovitostí. Podílel se na několika významných investičních transakcích, z nichž poslední byla akvizice kancelářského komplexu Longin Business Centre realitní skupinou CPI na sklonku loňského roku. Christopher Sheils (31) má přes 10 let zkušeností na evropských realitních trzích. Svou kariéru začínal v roce 2000 právě ve společnosti Knight Frank v Praze, poté pracoval pro investiční společnost Rutley European Property Limited v Londýně. Chris Sheils je absolventem Nottingham Trent University a rovněž členem RICS. Je svobodný a mezi jeho záliby patří cestování a sport – především golf a lyžování.

#####Skupina Goodman jmenovala nového development manažera pro ČR

Jakub Pelikán se stal novým development manažerem pro Českou republiku a Slovensko ve skupině Goodman. Jeho základní odpovědností bude zajišťování dalšího růstu skupiny Goodman v České republice a na Slovensku. Jakub Pelikán bude pracovat v pražské pobočce skupiny Goodman. Skupinu Goodman posílil po předchozím působení ve společnosti CTP Invest, v níž poslední dva roky pracoval v pozici obchodního ředitele. Byl členem vrcholného manažerského týmu této společnosti a podílel se na všech strategických rozhodnutích firmy. Byl zodpovědný za vyhledávání nových obchodních příležitostí, zajišťování pronájmu průmyslových a kancelářských prostor a také výstavbu individuálně uzpůsobených objektů. Dříve pracoval pro společnost ProLogis. Zde během svého 4,5letého působení zastával několik funkcí včetně viceprezidenta/ředitele pro Českou republiku a Slovensko. Během tohoto období měl na starosti veškeré aktivity společnosti v obou zemích včetně pronájmu, výstavby, správy nemovitostí, akvizic, oceňování portfolia společnosti a finančních záležitostí.