Personálie

Přední odborníci na legislativu v oblasti obnovitelných zdrojů Jakub Hájek a Lukáš Nývlt, kteří dlouhodobě hájí zájmy solárních investorů, oznamují, že opouští advokátní kancelář Glatzová & Co. K 1. lednu 2011 zakládájí vlastní advokátní kancelář, která se bude specializovat na právní legislativu v oblasti obnovitelných zdrojů.

#####Nová kancelář se bude věnovat nejen fotovoltaice

Oba renomovaní právníci budou i nadále pokračovat ve své publikační činnosti, která se v současnosti zaměřuje především na ochranu solárních investic v České republice.

„I nadále budeme poskytovat právní poradenství podnikatelům v oblasti využívání OZE při jejich obraně proti legislativním změnám postihujícím tento obor. V této souvislosti je nám ctí a potěšením, že dr. Neela WinkelmannHeyrovská s námi bude pokračovat v naší dosavadní úspěšné spolupráci s cílem zlepšit podmínky pro využívání OZE v ČR,“ oznámili. „Díky naší dosavadní praxi se budeme věnovat rovněž sporné agendě. Ve vztahu k OZE bude tato naše specializace zahrnovat zejména poradenství ve sporech s distribučními společnostmi z nepřipojení do distribuční soustavy, v řízeních u Energetického regulačního úřadu a v mezinárodních arbitrážích o ochraně investic,“ dodali Jakub Hájek a Lukáš Nývlt.

#####Bohuslav Kyjánek generálním ředitelem AB Facility Services SK

Společnost AB Facility a. s. jmenovala nového generálního ředitele své slovenské pobočky AB Facility Services SK s. r. o., a to Bohuslava Kyjánka. Jako generální ředitel je odpovědný za rozvoj slovenské pobočky, za všechny obchodní a provozní aktivity. V neposlední řadě bude zodpovědný za nové možné akvizice a rozvoj služeb v oblasti facility managementu na slovenském trhu. Bohuslav Kyjánek stál na samém počátku činnosti AB Facility v roce 1999 v rámci společnosti ABB. Od roku 2003 vykonával funkci generálního ředitele AB Facility a. s. a od roku 2006 provozního ředitele společnosti. Je prezidentem IFMA.

#####Maloobchodní tým v C&W řídí Jan Kotrbáček

Jan Kotrbáček (34) se stal novým vedoucím týmu pronájmu maloobchodních nemovitostí v pražské kanceláři Cushman & Wakefield, a to i pro slovenský trh. Doposud vedl tým pronájmu maloobchodních jednotek v centrech měst, který je součástí maloobchodního týmu. Na této pozici působil od roku 2002, do Cushman & Wakefield nastoupil v roce 2001. V lednu 2010 se stal partnerem firmy. Kotrbáček je jedním ze zakládajících členů SNMP (Sdružení Nového Města pražského), které sdružuje významné majitele a nájemce v centru města a společně se snaží o zlepšení kvality obchodního prostředí v Praze 1. Kotrbáček povede v pražské a bratislavské kanceláři C&W celkem jedenáct lidí. Tým má za sebou bohaté zkušenosti, například se podílel na pronájmu nákupních center Metropole Zličín, Tesco Letňany, Palladium Praha, Olympia Brno, Eurovea Bratislava, Nisa Liberec.

#####Ivan Konečný je šéfem G4S v České republice

Společnost G4S, světová jednička v poskytování komplexních bezpečnostních řešení a největší bezpečnostní skupina na českém trhu, rozšířila organizační strukturu o pozici Country Manager. Do této funkce byl jmenován Ivan Konečný, který je zodpovědný za řízení celé G4S v ČR. Cílem této změny je přivést na český trh nová komplexní bezpečnostní řešení a dále posilovat vedoucí postavení G4S na trhu komerční bezpečnosti v ČR. Ivan Konečný je manažer s rozsáhlými zkušenostmi v řízení mezinárodních společností v zahraničí i České republice. V minulosti působil např. jako generální ředitel společnosti Océ-Česká republika, s. r. o.

Společnost G4S má také nového obchodního a marketingového ředitele. Stal se jím Tomáš Kovařík, který je zodpovědný za realizaci obchodní strategie napříč všemi oblastmi bezpečnostních řešení, které skupina G4S v České republice poskytuje. Tomáš Kovařík vystudoval ekonomii a management a působil na obchodních manažerských pozicích především v zahraničních společnostech. Před svým nástupem do G4S pracoval v Océ-Česká republika, s. r. o.

#####Jones Lang LaSalle rozšiřuje svůj property management

Poradenská společnost Jones Lang LaSalle přijala nového člena do property management týmu v regionu střední a východní Evropy. Jiří Trojan nastupuje na pozici property manažera v Praze. Má více než pětiletou praxi v oblasti property managementu a facility managementu. V minulosti pracoval pro Cushman & Wakefield, kde mezi jeho klienty patřily společnosti ING REIM a Europolis REAM. U společnosti M+W Zander (HSG Zander GmbH) pracoval v zastoupení IBM Česká republika. V Jones Lang LaSalle bude zodpovědný za stávající projekty společnosti a bude úzce spolupracovat se středoevropským týmem property managementu, který z Varšavy vede Virginie de Baere.

#####Tuzemské stavební spořitelny mají evropského viceprezidenta

Předseda Asociace českých stavebních spořitelen Vojtěch Lukáš byl v Bruselu zvolen prvním viceprezidentem Evropského sdružení stavebních spořitelen, které hájí zájmy desítek stavebních spořitelen z jedenácti evropských zemí. Celý sektor eviduje více než 41 milionů klientů. „Stavební spoření v ČR je nyní pod bezprecedentním tlakem, který byl pro evropské kolegy nepochopitelný,“ uvedl bezprostředně po svém zvolení Vojtěch Lukáš. Podle jeho názoru se stavební spoření zdárně adaptuje v nových zemích, zatímco česká vláda jde přesně proti tomuto proudu. Asociace českých stavebních spořitelen sdružuje všechny stavební spořitelny působící na českém trhu.

#####Dušan Pirich ve vedení divize Power Quality společnosti Eaton

Dušan Pirich převzal pozici ředitele divize Power Quality, i když nadále zastává svoji dosavadní pozici Country Sales Manager společnosti Eaton, kde má zodpovědnost za vedení obchodu v ČR. Ke změně došlo v souvislosti s vytvářením společného obchodního týmu v sektoru elektro. Eaton je významným českým výrobcem a světovým distributorem elektrotechnického zařízení, který působí také jako dodavatel komplexních řešení kvality napájení.

Dušan Pirich (33) bude mít v nové pozici na starosti především posílení distribuce zařízení UPS a novou obchodní strategii zaměřenou na nabízení aplikací s vysokou přidanou hodnotou, například pro datová centra. Do společnosti Eaton Elektrotechnika nastoupil již v roce 2005 (tehdy Moeller Elektrotechnika) jako Sales Engineer v divizi OEM. Vystudoval Západočeskou univerzitu v Plzni, Fakultu elektrotechnickou. Titul inženýr získal v roce 2000 v oboru komerční elektrotechnika.

#####Alois Vyleta ředitelem společnosti Europolis

Novým ředitelem společnosti Europolis Real Estate Asset Management s. r. o. se stal Alois Vyleta (42). Vystudoval Fakultu stavební, obor konstrukce a dopravní stavby na ČVUT v Praze. Svoji profesní dráhu zahájil ve společnosti DTZ v roce 1995, kde později vedl oddělení pro retailové a průmyslové projekty. V letech 2003 až 2006 působil jako Fund Country Manager společnosti Immorent ČR. Do společnosti Europolis přichází ze Sekyra Group, kde zastával pozici Director Portfolio Management.

#####PM Group vstoupila na český a slovenský trh