Pět sanitek u hřiště. Kvůli koláčkům

Deset fotbalistů Jestřabí Lhoty odvezli záchranáři do nemonice. Předávkovali se marihuanou.

Sud piva, prase na rožni, trocha něčeho ostřejšího. Tak vypadá takzvaná zakončená v každé vesnici, v níž se hraje fotbal. Hráči Jestřabí Lhoty u Kolína však na závěr letošní sezony jen tak nezapomenou. Večírek pro deset z nich skončil v nemocnici.

Důvod? Nevolnost po požití většího množství alkoholu a omamných látek. „Nejspíš marihuany,“ tvrdí mluvčí záchranářů Tereza Janečková. Hráči zřejmě snědli koláčky, ve kterých byl výtažek z konopí.

Pět sanitek odvezlo mladíky ve věku mezi devatenácti a osmadvaceti lety do nemocnice. „Některé poslali domů v neděli, ostatní v pondělí. Pokud vím, všichni by měli být v pořádku,“ řekl týdeníku Sedmička vedoucí mužstva Jestřabí Lhoty Karel Dušek. Podrobnosti však nezná. „Byla to soukromá akce, klub ji nijak neorganizoval. Z doslechu vím jen to, co vy,“ uvedl Dušek.

Případ šetří policie. „Máme podezření na spáchání trestného činu ohrožování zdraví závadnými potravinami. Pachatel je zatím neznámý,“ uvedla policejní mluvčí Věra Žídková. „Pekaři-vtipálkovi“ hrozí až dva roky vězení.