Plzeňka hraje zápasy celoročně

Pohled na nohejbalovou mapu prozradí, že přímo v Jindřichově Hradci působí týmy Plzeňka, Olymp, Veslaři a Rapid Nežárka.

Nejaktivnější z jindřichohradeckých nohejbalových klubů je Plzeňka. Nejen díky tomu, že se letos vrátila na medailové umístění v okresním přeboru družstev, ale i proto se nohejbalem zabývá mimo mistrovské období.
„V zimní přestávce mezi sezonami jezdíme trénovat do haly v Kardašově Řečici nebo objíždíme různé turnaje. Zapomenout nesmím ani na zápasy v přeboru, který se hraje systémem jaro – podzim. Nohejbal hrajeme celoročně,“ říká Tadeáš Bognár, jedna z hlavních opor áčka Plzeňky, která letos obsadila třetí místo v okrese. TJ Plzeňka J. Hradec vznikla původně jako hokejbalový klub v roce 1994, ale postupně se přeorientovala na nohejbal. „Začali jsme stárnout, hokejbal už byl pro nás příliš rychlý, proto jsme přešli na klidnější sport. V sedmadevadesátém jsme se poprvé přihlásili do okresního přeboru družstev a od té doby v této soutěži působíme,“ vzpomíná předseda Plzeňky Marcel Liška.
Nohejbalové hřiště na sídlišti rodinných domků Pod Kasárny má své kouzlo, mezi nohejbalisty z města i širokého okolí si získalo velikou oblibu. Na veřejném kolbišti bylo stále plno, i když neoplývalo kvalitou.
Členové Plzeňky se o hřiště postarali srovnáním povrchu, nátěry, částečným oplocením.
Město v rámci renovace sousedního dětského placu zrekonstruovalo i víceúčelový sportovní stánek. V říjnu byla hrací plocha slavnostně předána k užívání. Vyrostl nový povrch, meliorace a kompletní oplocení. Ani po rekonstrukci kurt své kouzlo neztratil.
„Pravým kouzlem možná bude vedlejší hospůdka,“ dodal Liška. Hřiště otestovalo na turnaji RUM-KOP osm dvojic současných a bývalých hráčů tělovýchovné jednoty.