Policie obnovila pátrání po Aničce. Podezřelý muž po propuštění zmizel.

UVNITŘ GALERIE. Hledání Aničky pro dnešek skončilo. Zítra bude pokračovat u zoologické zahrady.

Pátrání po zmizelé devítileté Anně Janatkové pokračuje už jedenáctým dnem, ale ani dnes nebyli policisté úspěšní. Okolí zahrádkářské kolonie v Troji prohledávaly od ranních hodin dvě stovky lidí. Po páté večerní pátrací akci policie ukončila.

Podle Zoulové se dnes do pátrání zapojila vojenské policie, kriminálka i speciální pořádkové jednotky pražské policie. Pomáhali i lezci z řad hasičů, kteří s lany slaňovali do nepřístupných prostor například studníí. Podle ní se rozsah pátrání pružně přizpůsobuje potřebám, takže policisté případně prohledají i chatky a novostavby v oblasti.

„V hledání budeme pokračovat i zítra, lokalita je tak rozlehlá, že ji za sobotu nebylo možné celou prozkoumat,“ vysvětlila Zoulová. V hledání budou policisté pokračovat v neděli od devíti hodin, jejich pátrání se posune směrem k zoologické zahradě.

Podezřelý muž je pryč

Muž, kterého policie v úterý zadržela v souvislosti se zmizením devítileté Anny Janatkové zmizel. Odešel neznámo kam poté, co soudce zamítl vazbu. Muž odešel tak rychle, že si nevyzvedl ani své osobní vědi. Podle serveru iDNES.cz bylo pro policii propuštění tak překvapivé, že nestačila ani zajistit jeho sledování. Policisté jsou i nadále přesvědčeni, že má zmizení Anny na svědomí, uvádí server.

Soudní jednání začalo včera v deset hodin v pátek dopoledne. Už v půl jedenácté opustil obviněný budovu Obvodního soudu v Praze 8, který sídlí ve Vršovicích. Měl si ještě vyzvednout své věci a oblečení u policistů v Kongresové ulici. Tam ho však už nikdo neviděl.

Proto muži svědčí nález jeho DNA

DNA jedenačtyřicetiletého osmkrát trestaného muže se našla na batohu ztracené Anny. Policisté navíc prověřili jeho výpověď na detektoru lži.

Během výslechu na něj navíc nalíčili past, do které se podezřelý sám nachystal. Když mu policisté oznámili, že se jeho DNA shoduje s nálezem na místě, začal spontánně vyprávět o­ tom, že masturboval nad erotickým videm, který měl v mobilu.

Policisté mu ale nespecifikovali, co konkrétně na místě našli, jestli sliny, chlupy, pot, vlasy, nebo právě sperma. Obava ze sexuálně motivovaného zločinu zesílila. Muž si totiž mohl dělat alibi, když si myslel, že na místě našli jeho sperma.