Policie pátrá po zloději

Pokusil se ukrást auto se zmrzlinou.

Policisté z Mladé Boleslavi od pátku 19.února pátrají po zatím nezjištěném mladíkovi. Ten se krátce po půl šesté večer na kraji obce Dlouhá Lhota pokusil ukrást nákladní vozidlo Mercedes Benz Sprinter 309 žluté barvy s reklamními nápisy Family Frost. „Mladík využil okamžiku, kdy řidič vydával v zadní části auta zboží. Vlezl do kabiny a s klíčky v zapalování se pokusil auto nastartovat. V autě se zamkl, ale auto se mu nastartovat nepodařilo,“ uvedl mluvčí boleslavské policie Ladislav Mareš.
Nakonec z auta utekl a za železničními kolejemi nasedl jako spolujezdec do blíže nezjištěného auta a z místa odjel. Auto v hodnotě přes jeden milion korun a ani zboží asi za šedesát tisíc korun neodcizil a ani nikterak nepoškodil. K popisu podezřelého se policistům podařilo zjistit, že by mělo jít o mladíka ve věku kolem osmnácti let, štíhlé postavy, vysokého asi 175 cm. Měl krátké světlé vlasy na vrchu hlavy mírně vlnité, protáhlý obličej a světle modré oči. Na sobě měl světlou lesklou bundu a tmavé kalhoty. Policistům se podařilo sestavit pravděpodobný portrét mladíka.
Informace k podezřelému mladíkovi můžete podat přímo na Službu kriminální policie a vyšetřování v Mladé Boleslavi, telefon 974 877 337, nebo na kterémkoli útvaru Policie České republiky, nebo na lince 158. Za pomoc vám děkujeme.