Policisté přistihli v hospodách podnapilé děti

Další noční zátah na podnapilé děti mají za sebou policisté z Uherského Hradiště. Při páteční akci navíc přistihli podnapilého řidiče babety a provozovatele baru, který na výherních automatech nechal hrát šestnáctiletého kluka.

„Každá podobná akce má smysl. Alkohol dětem do ruky nepatří a uvědomit si to musí nejen mladiství, ale i dospělí, kteří jim ho koupí nebo prodají,“ konstatovala kurátorka a sociální pracovnice Jindřiška Hapáková. Také ona byla součástí skupiny policistů, kteří v pátek v noci kontrolovali hospody v Uherském Hradišti a jeho okolí.

Během čtyř hodin přišli policisté do šestnácti hospod v celém regionu a při pití načapali třiadvacet dětí. Některé si vyzvedávali rodiče, které poučila i sociální pracovnice.

Noční akce vynesla i trestný čin ohrožování mravní výchovy mládeže, který má na svědomí provozovatel baru v Kunovicích. „Ten dovolil šestnáctiletému klukovi hrát na výherním automatu,“ vysvětlil tiskový mluvčí hradišťské policie Aleš Mergental.

Při jednom ze zásahů u hospody se policistům podařilo dopadnou i dvacetiletého řidiče babety. Po půlnoci se v ulicích projížděl se dvěma pasažéry za zády a s jedním promile alkoholu v krvi. Událost řešila i dopravní policie.