Pouťovou atrakci zkoumá znalec

Policie vyslýchá svědky v případu břevnovského posvícení, kde se při pádu z pouťové atrakce zranilo sedm lidí. Nemá dosud k dispozici lékařské zprávy z nemocnic, ani znalecké posudky.

„Událost vyšetřujeme jako ublížení na zdraví, zatím jsme nikoho neobvinili,“ řekla policejní mluvčí Eva Miklíková. Z prvních šetření vyplývá, že se u visuté létající lavice zřejmě uvolnilo madlo a lidé vypadli. Policisté prověřují i možnost, že návštěvníci nedodrželi bezpečnostní opatření.

Neštěstí se stalo v sobotu kolem osmé hodiny večer na tradičním posvícení, které se uskutečnilo pod patronátem radnice Prahy 6. Tři mladé lidi kolem patnácti let převezli záchranáři do Ústřední vojenské nemocnice se středně těžkými zraněními, ostatní čtyři vyvázli s lehčím zraněním. „Nikdo však nebyl v ohrožení života,“ řekla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa ihned nařídil kontrolu všech pouťových atrakcí lunaparku. Žádné nedostatky nebyly zjištěné. Provozovatelé mají potřebná povolení a jejich atrakce prošly revizemi.

„Pro nás bude směrodatný posudek soudního znalce, který zhodnotí technický stav atrakce,“ doplnila policejní mluvčí Miklíková.