Pražský City Green Court přivítá farmaceutický koncern GlaxoSmithKline

Farmaceutický koncern GlaxoSmithKline (GSK) přesune sídlo své české pobočky do nové kancelářské budovy City Green Court v Praze na Pankráci. GSK si v budově, kterou staví developerská společnost Skanska Property Czech Republic, pronajme 2153 čtverečních metrů kanceláří.

Farmaceutická firma dosud sídlila na Vyšehradě u Kongresového centra. GSK si tam pronajímala 3100 metrů čtverečních administrativních ploch. Na Pankráci bude spolu s výrobcem léčiv sídlit také například poradenská společnost PwC. Stěhování plánuje GSK na letošní poslední čtvrtletí. „Naším záměrem bylo najít budovu, která bude maximálně vyhovovat našim potřebám a bude v souladu s globálními požadavky společnosti GSK,“ uvedla generální ředitelka farmaceutické společnosti v Česku Monika Horníková. Výši dohodnutého nájemného v nové budově žádná ze stran nesdělila. Na konci roku 2011 v oblasti Pankráce činil obvyklý měsíční nájem 15 až 16 eur (kolem 377 až 403 korun) za metr čtvereční.

Tuzemská GlaxoSmithKline vznikla v roce 1993 jako pobočka jedné z největších farmaceutických firem na světě GlaxoSmithKline Plc., která sídlí v Londýně. Ve světě firma podle posledních dostupných údajů zaměstnává kolem 100 000 lidí, v Česku pro ni pracuje 250 lidí, kteří se zaměřují hlavně na obchodní činnost. V posledním čtvrtletí loňského roku si firmy v Praze pronajaly 85.000 metrů čtverečních moderních kanceláří, což je podle sdružení realitních poradenských firem Prague Research Forum meziroční nárůst o 19 procent. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím se pronájmy zvýšily o 65 procent.